Energiat säästvad Eesti tuuletaltsutajad

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter pani kogemused maksma ja täitis teisel katsel kvalifikatsiooninormi
Gerd Kanter pani kogemused maksma ja täitis teisel katsel kvalifikatsiooninormi Foto: Rauno Volmar, Ekspress Meedia

«Töö kiire jakorralik,» teatas Martin Kupper pärast kettaheite kvalifikatsioonivõistluse avakatset, kus ta 64.23ga normi ületas ja laupäevasele lõppvõistlusele pääses. Gerd Kanteril kulus veidi enam energiat: tema täitis kvalifikatsiooninormi teisel katsel, kui sai kirja oma hooaja tippmarki märkiva 65.13. «Ma pole eriline tuuleheitja, kuid kokkuvõttes õnnestus see võistlus hästi,» ütles 37-aastane vanameister.

Nii nagu odavise peeti ka kettaheite eelvõistlus Amsterdami kesklinnas asuval muuseumiväljakul. Eilne õhtupoolik oli suurel lagedal platsil väga tuuline, mis pani kettaheitjatele omamoodi pinge peale – õigesti heites on vastutuulega võimalik väga hea tulemus saada, kuid tehnika lagunedes võib ketas ka üsna kiirelt alla kukkuda.

Kanteri heited erinesid mitmete konkurentide omast, kuna lendasid madalalt. «Sellise tuulega on ohtlik ketast kõrgele saata. Madalama ja kiirema heitega on lihtsam ketast kontrollida,» selgitas ta oma taktikat. Ka Kupperi sõnul tuleb sellistes tingimustes maksimaalselt keskenduda. «Asjad tuleb enne heidet korralikult läbi mõelda. Minul läks kõik planeeritult – korralik kontrollitud heide sektori paremasse serva. Nendes oludes peab oskama tehniliselt mõelda. Lõppude lõpuks on muidugi nii, et ega see tuul väga palju ei otsustagi, ikka ise tuleb mees olla ja kaugele heita,» ütles 27-aastane Kupper, kes kahe aasta eest toimunud Zürichi EMil üheksanda koha saavutas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles