Hamiltoni ja Rosbergi on hoiatatud

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nico Rosberg
Nico Rosberg Foto: LaPresse/Photo4/LaPresse

Vormel-1 sarjas Mercedese meeskonda kuuluvatele Nico Rosbergile ja Lewis Hamiltonile tiimi poolt pärast pühapäeval toimunud kokkupõrget Austria GP-l karistusi ei järgne, ent võib minna ka teisiti, kui sarnane intsident peaks korduma.   

Omavahel tihti nääklevad Mercedese meeskonnakaaslased Lewis Hamilton ja Nico Rosberg säilitavad esialgu mõlemad võimaluse tiitli peale võistlemiseks ja saavad sel nädalavahetusel Briti GP-l osaleda. Eelmisel pühapäeval Austrias võidutsenud Hamilton põrkas kokku tiimikaaslase Rosbergiga, pärast mida viimane kaotas oma esitiiva ning lõpetas sõidu alles neljandana.

Mercedese boss Toto Wolff ristis mainitud juhtumi hiljem ’’ajuvabaks’’, kui võistluse korraldaja andis Rosbergile 10 sekundilise kaotuse, kuid isegi see polnud küllalt suur karistus, et võtta mehelt neljas koht käest.

«Me oleme oma sõitjaid informeerinud sellest, et nad võivad mõlemad tiitli peale võistlemist jätkata. Kirglikuid sõitjaid tahab näha nii meeskond kui ka fännid. Selline vabadus tuleb kohustusena meie meeskonnaliikmete vastu, et reskpekteerida tiimiväärtusi,» sõnas Wolff.

«Viimase viie sõidu intsidentide tõttu oleme kaotanud üle 50 punkti. Me küll usaldame oma vormelijuhte, kuid meeste saatus on nende enda kätes. Me oleme neile teada andnud, et võime sõidu ajal kästa käituda Nicol ja Lewisel vastavalt vajadusele, nagu sel aastal Monaco GP-l, kui Nicol lasksime jätta Lewisele järele sõitmata,» lisas Wolff.

Arusaadavalt mõjutab Rosbergi käitumine erinevates olukordades tema võimalikku lepingupikendust, sest praegune diil meeskonnaga kestab vaid selle hooaja lõpuni.

Mercedes ütles lõpuks, et nende arvates on Lewis ja Nico parim sõidupaar vormel-1 sarjas. «Alates 2013. aastast oleme me koos lõpetanud 43-st võidusõidust 40 poodiumikohal. Lisaks veel kaks maailmameistritiitlit. Need numbrid räägivad enda eest,» lisas meeskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles