Martin Kupper: töö kiire ja korralik

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Kupperit õnnitles eduka võistluse järel ka EMi maskott Adam
Martin Kupperit õnnitles eduka võistluse järel ka EMi maskott Adam Foto: Rauno Volmar, Ekspress Meedia

«Töö kiire ja korralik,» teatas Martin Kupper pärast EMi kettaheite kvalifikatsioonivõistluse avakatset, kus ta 64.23ga normi ületas ja laupäevasele lõppvõistlusele pääses. Sarnaselt odaviskele peeti ka kettaheite eelvõistlus Amsterdami kesklinnas asuval muuseumiväljakul.

Tänane õhtupoolik oli suurel lagedal platsil tuuline, mis pani kettaheitjatele omamoodi pinge peale: õigesti heites on vastutuulega võimalik väga hea tulemus teha, kuid tehnika lagunedes võib ketas ka üsna kiirelt alla kukkuda.

Kupperi sõnul tuleb sellistes tingimustes maksimaalselt keskenduda. «Asjad tuleb enne heidet korralikult läbi mõelda. Minul läks kõik planeeritult: korralik kontrollitud heide sektori paremasse serva. Nendes oludes peab oskama tehniliselt mõelda. Lõppude lõpuks on muidugi nii, et ega see tuul liiga palju ei otsustagi, ikka ise tuleb mees olla ja kaugele heita,» ütles 27-aastane Kupper, kes kahe aasta eest toimunud Zürichi EMil üheksanda koha saavutas.

Kvalifikatsiooni läbimine tundus Kupperi jaoks olevat kui lihtne jalutuskäik: «See oli selline rahulik võistlus. Soojenduse ajal oli juba näha, et midagi keerulist ei tule. Polnud mõtet muretseda.»

Kettaheite finaal toimub laupäeval Eesti aja järgi kell 21.35. Enne seda püüab Kupper end kergete treeningutega värskena hoida. Kohe kvalifikatsiooni järel lippas ta juba treeningstaadionile. «Nüüd ootavad mind lahtijooksmised ja kerged sprindid. Lisaks peab ka võimlema, et jalad ikka värskena hoida. Mingit kangitreeningut planeeritud pole, kuna see töö on juba varem tehtud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles