Mätas: kõik on võimalik, tuleb vaid endasse uskuda

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Risto Mätas EMi kvalifikatsioonis
Risto Mätas EMi kvalifikatsioonis Foto: Tairo Lutter

Kergejõustiku EMil Amsterdamis odaviskes 82.03ga 4. koha saanud Risto Mätas tunnistas, et napist medalita jäämisest läks hammas läks verele. Samas pakkus senise karjääri parim võistlus 32-aastasele mehele erakordse emotsiooni. «Pole vahet, palju olen sporti panustanud või millised vigastused olnud. Kõigest on võimalik välja tulla, tuleb vaid endasse uskuda! Sellist naudingut pole ma varem kogenud – sporti teha on mõnus!» lausus ta.

Mätas püsis kogu odaviske lõppvõistluse esinelikus ning oli tegelikult kogu võistluse kõige stabiilsem mees. Koguni viis korda lendas tema oda üle 80 meetri ning kahel viimasel katsel suutis ta oma tulemust parandada. Enne viimast katset küttis ta end veel kõvasti üles ning tema enda sõnul lendas oda 82 meetrit emotsiooni pealt.

Stabiilse seeria aluseks peab Mätas hoojooksu – see olevat tal praegu kogu karjääri parim. «Tunnen, et saan ennast asendisse, mis lubab kaugele visata,» märkis ta.

Euroopa meistriks krooniti viiendas voorus isikliku rekordi 86.66 visanud lätlane Zigismunds Sirmais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles