Hooaja selgroog murdub – kas ka Flora lootus tiitlit kaitsta?

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Flora mehed rõõmustamas.
Flora mehed rõõmustamas. Foto: Tairo Lutter

Sel nädalavahetusel toimuva 18. vooruga jõuab kodune jalgpalli Premium liiga hooaeg oma ametlikku keskpunkti. Pühapäeva õhtuks on kõigil võistkondadel 18 matši peetud ning 18 veel mängida. Postimees näitab otsepildis vooru kahte eeldatavat põnevusmängu, kui esmalt lähevad reede õhtul Ida-Virumaa meeskondade duellis Sillamäel vastamisi sealne Kalev ja Narva Trans, pühapäeval võtavad Tallinnas teineteiselt mõõtu aga liigatabeli teine Infonet ja neljandal tabelireal olev tiitlikaitsja Flora.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Sillamäe Kalev – Narva Trans

Reedel, 8. juulil kell 19.00 Sillamäe Kalevi staadionil

Vooru avavad reede õhtul Ida-Virumaa derbis Sillamäe Kalev ja Narva Trans. Kaks ühe maakonna klubi on sel hooajal pidanud aega veetma põhiliselt tabeli tagumises otsas. Hetkel on Kalev seitsmendal positsioonil, Trans kaheksandal. Koduvõistkonnal on punkte 19, külalistel 17. Viimati kohtusid meeskonnad Premium liigas omavahel 2. voorus ja siis rullus Narvas lahti tõeline põnevusetendus, mis lõppes 3:3 viigiga. Kas sajab selgi korral väravaid? Eelmises voorus läks paremini sillamäelastel, kes viigistasid võõrsil 0:0 Tartu Tammekaga, narvalased võitlesid punktide eest samuti kodust eemal – pingelises heitluses jäid nad 2:3 alla Paide Linnameeskonnale.

Sillamäe Kalevi poolt ei saa reedeses mängus kaartide tõttu kaasa teha Aleksandr Volkov ning Deniss Malov.

Sillamäe abitreener Vadim Dobiža: «Viimane derbi oli märtsis ning sellest on tükk aega möödunud. Mängu tähtsusest ei ole vaja rääkida, kuna võistkondade vahel on vaid kaks punkti. Viimastest kohtumistest on näha, et Trans lööb väravaid igas mängus, mis tähendab seda, et tuleb väga põhimõtteline, pingeline ja dünaamiline mäng. Selline nagu derbi olema peab.»

Kalevi keskkaitsja Deniss Tjapkin: «Tähtis mäng on ees ja sellised derbid toovad tavaliselt palju publikut staadionile. Loodame, et seekord ei ole erand ning tahame tunda meie fännide toetust ning rõõmustada ennast ja neid võiduga.»

Transi peatreener Adjam Kuzjajev: «Peame oma mänguga tõestama, et oskame ilusat jalgpalli mängida ja soovime oma fännidele võidu kinkida.»

Transi kaitsja Tanel Tamberg: «Tuleb derbi meie naabriga. Mäng seitsmenda koha eest. Peame võtma kolm punkti ja usun, et meie ründajad realiseerivad oma väravavõimalused.»

POSTIMEHE TELEMÄNG

Infonet – Flora

Pühapäeval, 10. juulil kell 16.00 Tallinnas Infoneti staadionil

Nii Infoneti kui ka Flora jaoks sai kolmapäeval euroteekond lõpu juba esimesel takistusel. Ent kui Infonet kaotas endast füüsiliselt tugevamale Šotimaa klubile Heartsile võideldes ja lõi vastaste võrku kahe mänguga kolm palli, siis Flora jäi ootamatult alla Gibraltari klubile Lincoln Red Imps. Eurosarjas 22 hooaja jooksul endiselt vaid korra avaringist edasi pääsenud florakatele sai taas saatuslikuks võimetus võõrsil vastaste väravat ohustada, kordusmäng kaotati 0:2 ja kogu vastasseis 2:3.

Vaid neli päeva pärast suurt pettumust peab meeskond olema valmis uueks katsumuseks – pilt liigatabelisse näitab, et Infoneti vastu saab Florat rahuldada vaid võit, viik oleks keskpärane tulemus ja kaotus juba katastroofihõnguline. Vooru eel lahutab neljandal tabelireal olevat tiitlikaitsjat liidrist Levadiast üheksa, Infonetist kaheksa ja Nõmme Kaljust kuus punkti. Kui konkurentidel õnnestuks koguda võidulisa, võiks mahajäämus seega käriseda juba enam kui kümnepunktiliseks ja see tähendaks suure tõenäosusega ka tiitlilootuste lõppu.

Hooaja esimeses omavahelises mängus oli Infonet võidule väga lähedal, kui 1. aprillil kodus Dmitri Kruglovi penaltist pikalt juhiti, ent kolm minutit enne mänguaja täistiksumist päästis Albert Prosa värav Florale siiski viigipunkti. Viimati mängis Flora koduliigas kolme nädala eest võõrsil 5:0 üle tabeli punase laterna Rakvere Tarva, Infonet oli aga kodus 3:1 parem Pärnu Linnameeskonnast.

Infoneti peatreener Aleksandr Puštov: «Eurohooaeg on läbi ning peab end ümber häälestama Premium Liigale, mis alati nii lihtsalt ei õnnestu. Kulutasime palju jõudu ja emotsioone, mida on vaja taastada mänguks Floraga. Saime suure kogemuse, mis peab meid selles mängus aitama. Oleme fännidele võlgu selle toetuse eest, mille osaks saime kodumängus Heartsi vastu. Püüame võla tasuda hea mängu ja tulemusega.»

Infoneti ründaja Jevgeni Harin: «Mäng Floraga saab olema raske nii füüsiliselt kui ka vaimselt. Mängude vahele on jäetud väga vähe aega. Viimane euromäng võttis meilt palju jõudu ja emotsioone ning Floragi on sealjuures samas seisus. Me ei kavatse alla anda: täielik keskendumine ja endast 100% andmine annab meile võimaluse võita ja rõõmustada oma fänne oma kodustaadionil!»

Paide Linnameeskond – Tartu Tammeka

Laupäeval, 9. juulil kell 16.00 Paide linnastaadionil

Mängu näitab otsepildis ETV

Paide Linnameeskond ning Tartu Tammeka selgitavad 18. vooru telekohtumises välja, kumb saab poole hooaja möödudes laiutada uhkel viiendal kohal, kumb kuuendal. Hetkel on tillukene edu 23 punktiga viiendal kohal asuval tartlastel, kuid Paide jääb neist vaid ühe silmaga maha. Muide, kui Tammeka peaks Paide võõrsil alistama, oleks neil hooaja esimese poolega koos punkt rohkem kui mullu terve aasta ehk 36 mänguga!

Premium liigas mängiti omavahel viimati 8. märtsil. Toona võitis Tammeka Annelinna kunstmurustaadionil toimunud kohtumise Kristjan Tiiriku ning Martin Jõgi väravatest 2:0. Kas Paide maksab hooaja hakul saadud kaotuse eest kesksuvel kätte? Viimane voor möödus edukamalt keskeestlaste jaoks, kes alistasid kodus 3:2 Narva Transi. Tammeka võitles teiste idavirulastega, kuid ei suutnud koduplatsil enamat 0:0 viigist Sillamäe Kalevi vastu.

Tartu Tammeka poolel ei saa kollaste kaartide tõttu kaasa teha kaitsja Martin Jõgi. 

Paide peatreener Meelis Rooba: «Laupäevane mäng on väga oluline, sest kahte meeskonda lahutab tabelis vaid üks punkt. Paide jaoks on tähtis, et me oleksime selleks mänguks vaimselt valmis. Loodame, et fännid elavad tribüünidel meile kõvasti kaasa!»

Paide ründaja Jasper Uwaegbulam: «Tammekal on päris hea meeskond, kes tegutseb targalt ja osavalt. Aga ma usun, et oleme tugevamad ning meil on hea võimalus neist tabelis mööduda. Meeskond on viimastel nädalatel väga palju tööd teinud ja olen kindel, et hooaja teises pooles kajastub see ka mängupildis.»

Tammeka juhendaja Indrek Koser: «Paide on oma mängumootori käima saanud ja näidanud viimastes mängudes head minekut. Midagi kerget pole oodata, aga kui saame Vjatšeslav Zahovaiko kinni, siis peaks Paide mäng murtud olema.»

Tammeka kaitsja Kevin Anderson: «Mäng Paides on alati põnev ja võitluslik. Püüame keskenduda jälle maksimaalselt, siis tuleb ka tulemus.»

Pärnu Linnameeskond – Tallinna Levadia

Pühapäeval, 10. juulil kell 16.00 Pärnu Rannastaadionil

Mängu näitab otsepildis portaal jalgpall.ee

Pühapäeval pole Pärnu jalgpallisõbral ühtegi vabandust, marsruut lihtsalt peab olema kodu-staadion-kodu! Nimelt mängib kohalik linnameeskond esimest korda värskelt renoveeritud Pärnu Rannastaadionil. Suvepealinlaste vastaseks on täielik maiuspala ehk Premium liiga liider Tallinna Levadia.

Premium liigas ristati viimati piigid 8. märtsil, mil Levadia võitis koduplatsil Pavel Marini väravast 1:0. Pärnu mehed lähevad kohtumisele kahtlemata hea tunde pealt, sest viimases mängus saadi oma hooaja teine võit, kui võõral väljakul alistati Rakvere Tarvas 2:1. Levadia viimane Premium liiga kohtumine toimus 19. juunil, mil Kadrioru staadionil näidati 4:0 võiduga jõudu Paide Linnameeskonna üle. Kindlasti jätab aga mängule oma jälje see, et alles neljapäeval kohtus Levadia Fääri saartel Euroopa liiga avaringis kohaliku klubi HB Torshavniga. Pärast kodus 1:1 viigistatud avamängu saadi võõrsilt tänu Jevgeni Kobzari ja Anton Mirantšuki väravatele 2:0 võit ja pääseti teise ringi, kus ootab ees Praha Slavia.

Pärnu poolt jätab kaartide tõttu kohtumise vahele äärekaitsja Martin Mägi.

Pärnu Linnameeskonna peatreener Marko Lelov: «Ei ole mõtet kommenteerida mängu sisust, kui saab rääkida uue Rannastaadioni ilust. Kindlasti ei saa ühtki vastast enam segada Pärnus mängimast väljaku kvaliteet. Kui nüüd ja ka edaspidi tuleks staadionile täismaja, siis oleks see Pärnu poistele hea kogemus tunda ennast väljakul midagi suurt tegemas. Suur motivatsioon kõigile väikestele ja suurtele Pärnu jalgpalluritele, et pääseda mängima uuele Rannastaadionile.»

Pärnu väravavaht Kristjan Tamme: «Esimene mäng uuel staadionil kodupubliku ees ja tabeliliidri vastu saab olema väga raske. Avavilest kuni lõpuvileni peame tegutsema ühtse meeskonnana enesekindlalt ja distsiplineeritult. Kindlasti on meile väikseks abiks ka eelmisest mängust saadud hea emotsiooni, millega anda vastastele tugev lahing ning kodupubliku auks punktilisa teenida.»

Levadia abitreener Urmas Hepner: «Mängueelset kommentaari andes viibime meeskonnaga Fääri saartel ning valmistume UEFA Euroopa Liiga kordusmänguks HB Torshavni vastu. Kõik mõtted ja kogu tähelepanu on selle mängu juures. Arusaadavalt paneme mängu kogu oma jõu, et Euroopas teekonda jätkata. Pärast kohtumist ootab meid pikk kodutee ning siis peame suutma pühapäevaseks mänguks Pärnu Linnameeskonnaga kiiresti taastuda. Tuleb võitluslik mäng, vaatamata tagasihoidlikule tabeliseisule on Pärnu Linnameeskond alati sisukas vastane. Mängu teeb eriliseks uue staadioni avamine ning meie jaoks on suur au seal esimestena mängida. Kindlasti tuleb palju inimesi seda mängu jälgima ning suurest jalgpallipeost osa saama. Meie ülesanne on mõistagi kolme punktiga koju tagasi sõita.»

Levadia puurilukk Priit Pikker: «Üritame pühapäevaks korralikult taastuda ja Pärnus korraliku esituse teha ning kolm punkti välja võidelda. Uue staadioni avamängule tuleb palju inimesi ja see annab ka meie jaoks palju juurde.­»

Rakvere Tarvas – Nõmme Kalju

Pühapäeval, 10. juulil kell 16.00 Rakvere linnastaadionil

Mängu näitab otsepildis portaal jalgpall.ee.

Tarvas rõõmustas eelmises voorus viimaks ometi kodupublikut, kui Rakvere rahvas nägi 54-aastase vaheaja järel lõpuks meeskonna esimest väravat kõrgliigas. Paraku jäi sellest Pärnu Linnameeskonna vastu väheks ja eduseisust sai eelviimasel minutil valus 1:2 kaotus. Tarvas jätkab seega ainsa meeskonnana ikka võiduta tabeli viimasel real, lähim konkurent Pärnu libises aga viie punkti kaugusele.

Kalju pidas neljapäeval raske euromängu ja tuli vastupidisel moel ise raskest olukorrast välja – pärast avamängu 1:2 kaotust võõrsil jäädi ka kodus Leedu klubi Trakai vastu kaotusseisu, ent pöörati see tänu Tarmo Neemelo hilistele tabamustele lõpuks 4:1 võiduks ja 5:3 seisuga edasipääsuks. Kaotusseisust väljatulekut on Kalju saanud viimasel ajal soovitust tihedaminigi harjutada, sest koduses liigas kohtuti viimati kolm nädalat tagasi võõrsil Sillamäe Kaleviga ja ka siis kaotati avapoolaeg 0:1. Mängu lõpuks õnnestus see seis aga keerata 3:1 võiduks ning liigatabelis jäädakse liidrist Levadiast maha kolme ja Infonetist kahe punktiga.

Esimese omavahelise kohtumise võitis märtsi keskel kolmandas voorus Kalju, olles Tarvast kodus 3:1 parem. Ka siis jäädi kaotusseisu, kui veel mullu Kalju ridadesse kuulunud Stanislav Goldberg Rakvere juhtima viis, ent Kalju poolel vastasid peagi Karl Mööl ja Jorge Rodrigues ning teisel poolajal viimistles Mööl oma teise tabamusega lõppseisu.

Tarva peatreener Urmas Kirs: «Me ei saa lubada, et jääksime kaotust Pärnule pikalt põdema. Pool hooaega veel ees, lähme oma tegemistega edasi. Anname parima, et pakkuda Kalju vastu südikas partii.»

Tarva poolkaitsja Rauno Kald: «Kohtumine Pärnuga võis kohati muutuda liiga emotsioonidel tuginevaks. Üritame nõmmekate vastu hoida paremat distsipliini ja pea külmana.»

Kasutatud materjalid: premiumliiga.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles