Meeskondlik ühemehebänd plaanib peremeeste peo rikkuda

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuus nädala tagasi ajas Cristiano Ronaldo (vasakul) Meistrite liiga finaalis Antonio Griezmanni taga - edukalt. Kumb jääb peale pühapäeval?
Kuus nädala tagasi ajas Cristiano Ronaldo (vasakul) Meistrite liiga finaalis Antonio Griezmanni taga - edukalt. Kumb jääb peale pühapäeval? Foto: SCANPIX

JALGPALL. Tänavuste jalgpalli Euroopa meistrivõistluste tiitliomaniku selgitavad pühapäeva õhtul Pariisis korraldaja Prantsusmaa ja Portugal. Pealkirjas sisalduv paradoks viitab sellele, et aastaid Euroopa tippude hulka arvatud Portugal on sel turniiril olnud pigem üllataja ja jõudnud nii kaugele tänu meeskonnamängule. Ent mängigu portugallased kui tahes ühtselt, enim räägitakse ikka Cristiano Ronaldost.

Kui meenutada 2004. aastal Portugalis peetud EM-finaalturniiri, on tollastel peoperemeestel võimalus finaalis prantslastele Kreekat teha: siis oli soosikukoorem nende õlul, ent Kreeka võttis 1:0 võidu ja tiitli. Kaadrid lohutamatult nutvast Ronaldost on jalgpallisõpradel senini meeles.

«Olin siis 18-aastane, see oli mu elu esimene finaal. Debüüt. Nüüd on kõik teisiti,» sõnas Ronaldo pärast poolfinaali, kus Portugal mängis 2:0 üle Walesi. «Olen alati unistanud võimalusest koondisega midagi võita – loodetavasti ongi nüüd meie kord. Kõige tähtsam oli eneseusk. Keegi ei arvanud, et võiksime finaali jõuda, aga siin me oleme. Olen selle üle õnnelik ja uhke,» sõnas 31-aastane Ronaldo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles