Homme algavad Tamperes Põhjamaade noorte meistrivõistlused ujumises

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kertu Kaare.
Kertu Kaare. Foto: Eesti Ujumisliit

9.-10. juulini toimuvad Tamperes Põhjamaade noorte meistrivõistlused ujumises, kus Eestit on esindamas 28-liikmeline sportlasdelegatsioon.

A-normatiivi täitnud Janter Suuni sõnul on tegemist tema hooaja kõige tähtsama võistlusega. «Viimastel nädalatel olen treeninud ainult Põhjamaade noorte meistrivõistluste nimel, et seal võimalikult hästi esineda,» lausus 16-aastane Suun. «Enesetunne on praegu hea ja vormiga olen igati rahul,» lisas Heidi ja Ain Kaasiku õpilane.

Suun teeb võistlustel neli individuaalset starti ja võtab osa ka teateujumistest. «Põhialadeks pean aga 100 ja 200 meetri vabaujumist,» ütles ta. «Olen viimasel ajal kõvasti oma tehnikat parandanud ning suurim kordaminek oleks Põhjamaade noorte meistrivõistlustel medalile tulla,» lisas Suun.

Samuti A-normatiivi täitnud Kertu Kaare teeb järgmisel kahel võistluspäeval kolm individuaalset starti.  «Sellel kevadel on mul hästi õnnestunud 50 meetri vabaujumine ja ootused sellel distantsil on kõige suuremad,» lausus Merli Didvigi käe all treeniv Kaare. «Põhjamaade noorte meistrivõistlused on kindlasti üheks kohaks, kus saan vajalikku rahvusvahelist kogemust, mis mulle hiljem kasuks tuleb,» lisas 13-aastane Kaare.

Eesti delegatsiooni juhi Kaja Aljandi sõnul on Põhjamaade noorte meistrivõistlused kohaks, kus noored ujujad  näevad, kuidas rahvusvahelised võistlused toimivad. «See on noorele ujujale esimeseks suureks rahvusvaheliseks kogemuseks,» lausus Aljand. «Tegemist on noorte ujujate võistluskalendri kõige tähtsama võistlusega ja vorm proovitakse ajastada just sinna,» lisas ta.

Aljandi sõnul on suureks kordaminekuks, kui ujujad suudavad anda endast parima ja isiklikke rekordeid püstitada. «Eelkõige ootan, et noor sportlane näitaks oma tipptulemust,» lausus ta. «Eks siis ole näha, mis koha see annab, kuid see ei ole peamine.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles