Napilt medalita jäänud Balta: mind ei huvita 6.65, tahan rohkem!

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta pärast võistlust
Ksenija Balta pärast võistlust Foto: Tairo Lutter

Kergejõustiku EMil Amsterdamis kaugushüppes pronksmedalist napimast napilt ilma jäänud Ksenija Balta tõdes, et esiti polegi tal asjade sellise käigu kohta midagi ütelda. «Viimane sõna oli minul, kuid ma ei suutnud midagi ütelda,» lausus ta siis, kui oli end pisut kogunud. «Ma ei hoidnud midagi tagasi ja tundus, et viimane hüpe läkski kaugele, aga…»

Balta asus esimeses voorus hüpatud 6.65ga võistlust juhtima. Esmalt möödud temast 6.94 hüpanud Ivana Spanovic, seejärel 6.86 hüpanud Jazmin Sawyers ning neljandal katsel ka Baltaga sama tulemuse saanud Malika Mihambo. Seejuures tõusis Saksamaa esindaja Baltast ette tänu paremale tugevuselt teisele katsele. Mihambol oli see 6.63, Baltal 6.61…

Pärast võistlust pettumusest pisaraid valanud Balta sõnul valmistas suurima pettumuse medalita jäämine, kuid teda vaevab veel üks mure. «Ma ei saa aru, kuhu jääb pikk hüpe,» lausus ta. «Mind ei huvita tulemus 6.65, tahan rohkem! Kuhu või miks see tulemus jääb? Midagi peab minema valesti hoojooksu viimaste sammudega. Tean,. Et võimed lubavad kaugele hüpata, kuid tulemust ei tule.»

Balta sõnul pole 6.65 absoluutselt tema tulemus. Ta rääkis, et treeningutel hüppab ta kümne sammuga 6.50, võistluses paneb kaheksa sammu juurde, kuid tulemus paraneb kõigest 15 sentimeetrit. «See pole loogiline!» põrutas ta.

Iseenesest pole pärast pikka pausi suvistele tiitlivõistlustele naastes saavutatud 4. kohta halb, kuid… «Olümpial võib sellise tulemusega saada finaali, kuid ei enamat. Seepärast see mind ei rahuldagi,» teatas Balta. «Ma muudkui otsin ja otsin seda õiget hüpet, aga ei leia. Võib-olla ükskord ikka leian. Mis halvasti, see uuesti.»

Balta treener Andrei Nazarov oli pärast võistlust samuti väga pettunud. «Väga raske on kohe midagi öelda. Ühtegi suurepärast hüpet ei olnud, kuid kehvalt ka ei läinud,» ütles ta lühidalt. «Selline stsenaarium muidugi kedagi rõõmsaks ei tee.»

Balta jaoks muutis napilt neljandaks jäämine valusmaks teadmine, et ta on oma karjääris juba korra sarnases olukorras olnud. 2010. aasta sise-MMil sai ta Keila Costaga võrdse tulemuse, kuid ka toona läks tänu paremale tugevuselt teisele katsele pronks konkurendile. «Täielik deja vu tunne tekkis,» nentis Balta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles