Kivistik: selliseid emotsioone raha eest osta ei saa (1)

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaur Kivistik pärast EMi finaaljooksu.
Kaur Kivistik pärast EMi finaaljooksu. Foto: Tairo Lutter

Amsterdamis toimuval kergejõustiku EMil meeste 3000 m takistusjooksus seitsmenda koha saanud Kaur Kivistikku valdasid pärast võistlust vastakad tunded. «Koht on hea, aga olümpianormi ei tulnud,» tunnistas ta.

Kivistiku aeg oli täna 8.33,75, kuid olümpiale viinuks aeg alla 8.30. «Esimene ring oli alla igasugust arvustust. Tempo küll pidevalt tõusis, kuid hea aeg läks alguse nahka. Mulle isiklikult selline tõusvas tempos jooksmine kõige paremini ei sobi. Algus võiks ühtlasem olla,» arutles Kivistik, kelle hooaja ettevalmistus algas Achilleuse kõõluse vigastuse tõttu planeeritust 6-7 nädalat hiljem. «Kokkuvõttes andsin endast kõik, midagi sisse täna küll ei jäänud.»

Kuna olümpiale Eesti parim keskmaajooksja ei pääse, siis on selle hooaja edasised plaanid lahtised. «Kõigepealt tulevad Eesti meistrivõistlused. Juuli lõpus ja augustis lähen ehk mõnele rahvusvahelisele miitingule ja proovin head aega joosta. Kõigepealt puhkan ja kogun hoogu.»

25-aastane spordimees mõtleb juba ka järgmise aasta MMist ja kahe aasta pärast toimuvast EMist. «Platsilt lahkumise plaane mul kindlasti ei ole. Mõni küsib, et miks ma pingutan. Nüüd on õhtu ju otsa halb olla. See on selline asi, mida raha eest osta ei saa. See ongi spordi võlu. Neid emotsioone ja tundeid mujalt ei saa.»

Foto:
Foto: Foto: Tairo Lutter
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles