UEFA karistuse tõttu EMilt eemale jäänud Sakho osutus puhtaks

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mamadou Sakho (paremal).
Mamadou Sakho (paremal). Foto: SCANPIX

Liverpooli mängumees Mamadou Sakho sai olulise võidu, kui tema dopingusaaga lõppes nii mehe kui jalgpalliklubi jaoks positiivselt. Eile tunnistas Euroopa Jalgpalliliit (UEFA), et Sakho ei ole antidopingureegleid rikkunud.

Maikuus pärast jalgpalli Euroopa liiga kohtumist 30-päevase võistluskeelu saanud Sakho jäi UEFA määratud karistuse tõttu eemale nii Euroopa liiga finaalist kui ka kodustest Euroopa meistrivõistlustest. Tema dopinguproov näitas keelatud rasvapõletaja kasutamist. Sakho võttis koheselt karistuse vastu ning tunnistas rasvapõletaja kasutamist, kuid nõudis ka B-proovi avamist. Hiljem vaieldi selle üle, kas tegelikult Sakho tarvitatud aine on keelatud või mitte.

«Pärast kohtumist advokaatidega ja WADA ekspertidega on UEFA otsustanud kaasuse lõpetada,» seisnes UEFA avalduses. Sakho, kes välismeedia teatel võtab UEFA vastu ette ka kohtutee, oli eilse otsuse järel õnnelik.

«Lõpuks on see läbi. Minu jaoks oli tegemist raske ajaga, kuid teadsin, et pole midagi valesti teinud. Ootan juba uuesti meeskonnaga liitumist ning jalgpalli mängimist,» ütles keskkaitsja Liverpooli avaldatud pressiteates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles