Pistorius võib võistelda juba 2020. aasta paraolümpial

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius
Oscar Pistorius Foto: SCANPIX

Oma tüdruksõbra mõrva eest süüdi mõistetud proteesjalgadega jooksja Oscar Pistorius võib juba 2020. aastal võistelda Tokyo paraolümpial.

Lõuna-Aafrika Vabariigi spordijuht Tubby Reddy rääkis Sportsmailile, et Pistorius peab oma võla ühiskonnale tasuma ning võistlemine oleks selleks üks viis. Jooksja on juba varasemalt ühe aasta oma karistusest vangistuses viibinud ning hea käitumise puhul võib mees vabadusse pääseda kõige varem 2019. aastal. See tähendaks, et siis 33-aastasel Pistoriusel jääks tervelt aasta, et paraolümpiaks valmistuda.

«Ta peab oma võlad ühiskonnale tasuma ning hakkama elama nagu tavaline kodanik. Ei ole ühtegi reeglit, mis ei lubaks tal paraolümpial osaleda,» rääkis Reddy. «Jah, temale määratud karistus on tekitanud lahkarvamusi – on neid, kes on õnnelikud ning neid kes pole, kuid see on tavaline.»

Reddy jätkas, et kui mees tõesti enneaegselt vabadusse pääseb, siis tema Pistoriusele olümpial osalemiseks kätt ette ei pane. «Ta peab treenima, et saada oma mentaalne tugevus tagasi, kuid kas ta kõike seda ka soovib, on juba iseasi.

Tegelikult on ka võimalus, et Pistorius pääseb vanglatrellide tagant juba aasta pärast. Nimelt, kui vanglaametnikud märkavad, et Pistorius on oma rehabilitatsiooniprogrammi täitnud, võidakse mehele määrata koduarest. Jooksjale annab sellise stsenaariumi juhtumiseks lootust tõsiasi, et Kgosi Mampuru vangla on ülerahvastatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles