Kristo Galeta EMi lõppvõistlusele ei pääsenud

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Galeta
Kristo Galeta Foto: Tairo Lutter

Amsterdamis toimuval kergejõustiku EM-il oli täna võistlustules Kristo Galeta, kes sai meeste kuulitõuke kvalifikatsioonis kirja tulemuse 18.76, mis andis 21. koha.

«Ei tulnud loodetud tulemust. Enesetunne oli tegelikult hea ja tahtnuks vähemalt üle 19 meetri heita,» rääkis Galeta pärast võistlust. «Ma ei saanud tõuke ajal paremat jalga enda alla. Üle ma ei mõelnud, aga ilmselt natukene rabistasin. Ühte katset oleks veel vaja olnud, siis oleksin ehk avanenud.»

33-aastane sportlane sai EM-ilt siiski väärt kogemuse. «Ilmselt oleks ettevalmistuse ajal pidanud tugevamalt jõutreeninguid tegema. Sellega oleks arvatavasti toonust hoidnud.»

Nüüd vahetab Galeta oma tõuketehnikat ja püüab paremaid tulemusi jahtida pöördega tõugates. «Sellega peaks tulemused paranema. Ma ei tahtnud enne EM-i uut tehnikat proovida, kuid nüüd lähen pöörde peale üle.»

Lõppvõistlusele oleks täna viinud tulemus19.72. Galeta hooaja tippmark on kevadel tõugatud 19.78.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles