MMA legend asendab dopingu pärast eemaldatud meistrit

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anderson Silva
Anderson Silva Foto: L.E. Baskow/AP

Täna peetaval vabavõitlussarja UFC 200. juubeliüritusel astub puuri spordiala legend Anderson Silva, kes vahetab välja mõni päev tagasi dopinguga vahele jäänud Jon Jonesi.

Jonesi ja Daniel Cormieri tiitlimatš pidi olema UFC 200 peasündmus, kuid viimasel hetkel tuli USA antidopingult teade, et Jonesi võistlusväline dopinguproov on osutunud positiivseks. UFC president Dana White jõudis aga asenduse osas kokkuleppele brasiillase Silvaga.

«Silva helistas mulle ning ütles, et tahab võidelda. Samuti soovis Jonesi asemel puuri tulla Gegard Mousasi, kuid tema on juba võistluskaardil. Silva, kes just äsja lõpetas meditsiinilised testid, sõlmis meiega lepingu ning ma olen selle matši eel väga elevil,» rääkis White.

41-aastane Silva (84 kg) on küll Cormierist (93 kg) üheksa kilogrammi kergem, kuid teda kaaluvahe ei häiri. Meestevaheline võitlus on kolmeraundiline ning tegemist pole tiitlimatšiga. Silva on varasemalt kuni 93 kg kaaluklassis võidelnud kolm korda ning alistanud kõikidel kordadel vastase esimese raundi nokaudiga.

Brasiillane oli 2006. oktoobrist kuni 2013. aasta juulini alistamatu, kaitstes keskkaalu tiitlit kümnel korral. Tegemist on UFC rekordiga. Samuti on Silva käes UFC järjestikuste võitude rekord (16).

Daniel Cormier (vasakult) surub Anderson Silva kätt UFC 200 ametlikul kaalumisel. Foto: TT NYHETSBYRÅN
Daniel Cormier (vasakult) surub Anderson Silva kätt UFC 200 ametlikul kaalumisel. Foto: TT NYHETSBYRÅN Foto: L.E. Baskow/AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles