Zirk ja Alnek pääsesid juunioride EMil poolfinaali

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kregor Zirk
Kregor Zirk Foto: Eesti Ujumisliit

Kregor Zirk ja Kertu Ly Alnek pääsesid Ungaris jätkuvatel ujumise juunioride Euroopa meistrivõistlustel õhtusesse poolfinaali.

Kregor Zirk läbis 100 meetri liblikujumise distantsi ajaga 53,66. Eelujumiste kuues aeg tagas talle ka kindla pääsu poolfinaali. «Arvasin, et pean rohkem pingutama,» lausus Zirk. «Umbes 75 meetri peal sain aru, et võin rahuliku ja mõnusa tempoga lõpuni ujuda,» lisas ta.  

Zirk sõnas, et mõningad tehnilised vead siiski tekkisid ja õhtuses poolfinaalis proovib ta neid vältida. «Vaatan videopildist oma ujumise üle ja teen omad järeldused,» sõnas ta.  Meeste 100 meetri liblikujumise poolfinaalid on Eesti aja järgi kavas täna kell 18.52.

Samal distantsil oli eestlastest stardis veel Maksim Muravjov (56,57), kes näitas 49. aega. Sander Paavo oli kokkuvõttes (56,58) 50. ja Armin Evert Lelle (56,87) 56.

Kertu Ly Alnek pääses 50 meetri vabaujumises kaheksanda ajaga õhtusesse poolfinaali. Alnek läbis distantsi ajaga 26,28 ning isiklikust tippmargist ja Eesti juunioride rekordist jäi lahutama vaid 0,04 sekundit.  «Hommiku kohta võib selle ajaga täitsa rahule jääda,» sõnas Alnek. «Tunnen, et sain praegu ennast päris hästi käima ja õhtul sean sihiks isikliku rekordi.»

Eile oli Alnekil vaba päev ning ujuja sõnul oli see talle igati kosutav. «Tunnen, et vaba päev mõjus mulle hästi ja sain oma lihased jälle töökorda,» lausus 16-aastane Alnek. «Ka vaimselt mõjus see mulle turgutavalt, sest vaim on täna kuidagi palju värskem.» Naiste 50 meetri vabaujumise poolfinaalid on Eesti aja järgi kavas täna õhtul kell 18.30.

Naiste 200 meetri kompleksujumises oli stardis Margaret Markvardt, kes läbis distantsi ajaga 2.19,90. Kokkuvõttes saavutas Markvardt juunioride Euroopa meistrivõistlustel tubli 20. koha.

Enda sõnul hommikuse ujumise kohta head aega näidanud Kertu Ly Alnek ründab poolfinaalis isiklikku rekordit. Foto:
Enda sõnul hommikuse ujumise kohta head aega näidanud Kertu Ly Alnek ründab poolfinaalis isiklikku rekordit. Foto: Foto: Eesti Ujumisliit
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles