Mätasel tekkis viimane võimalus täita olümpianorm (2)

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Risto Mätas EMi lõppvõistlusel
Risto Mätas EMi lõppvõistlusel Foto: Tairo Lutter

Kergejõustiku EMil Amsterdamis odaviskes 4. koha saanud Risto Mätas üritab pühapäeval kasutada viimast võimalust, et täita Rio olümpiamängude norm. Võimalus avaneb pühapäeval kell 17 Audentese staadionil toimuval odaviskevõistlusel.  

Selleks, et Mätas saaks pühapäeval võistelda, organiseeriti talle EMilt varasem tagasilend. Rio olümpiamängude normide täitmise viimane tähtaeg on 11. juuli.

Viiel korral tiitlivõistluste lõppvõistlusele jõudnud Mätas on Eesti odatippude kolmikust ainus, kes pole suutnud Rio olümpiamängude normi 83.00 ületada. EMil lõppvõistluselt välja jäänud Tanel Laanmäe ja Magnus Kirt on endale olümpia pääsme juba taganud. 

Esialgu pole teada, kes koos Mätasega võistlevad, kuid kuuldavasti on lisaks eestlastele jõuproovist huvitatud ka lätlased. Amsterdami EMil 4. koha andnud võistluses, viskas Mätas oma hooaja tippmargi 82.03. Tema isiklik rekord on 83.48. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles