Williams tegi Wimbledoni võiduga ajalugu

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serena Williamsi pingelangus võidujärgselt.
Serena Williamsi pingelangus võidujärgselt. Foto: SCANPIX

Naiste tennise esireket Serena Williams saavutas Wimbledoni tenniseturniiri finaalis sakslanna Angelique Kerberi üle võidu (7:5, 6:3) ning teenis seetõttu oma karjääri 22. suure slämmi (üksikmängu - toim) turniirivõidu.

Varasemalt on naistest sellise saavutusega hiilanud n-ö avatud ajastul vaid sakslanna Steffi Graf 1988. aastal, kes figureeris poodiumi kõrgeimal astmel ka sama aasta olümpiamängudel. Läbi aegade rekord kuulub aga austraallannale Margaret Courtile, kes suutis naiste üksikmängus võita lausa 24 suurturniiri. 

Williams tõusis antud triumfiga avatud ajastu neljandaks naiseks, kes on võitnud seitse või rohkem suure slämmi alla kuuluvat võitu. Nende hulka kuuluvad lisaks Martina Navratilova (üheksa võitu Wimbledonis), Steffi Graf (seitse võitu Wimbledonis) ja Chris Evert (seitse võitu Prantsusmaa lahtistel).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles