Eestlased sõitsid avamerepurjetamise EMil medalikonkurentsis (1)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katariina II meeskond.
Katariina II meeskond. Foto: Nikos Pantis

Eile lõppesid Kreekas Porto Carras viis päeva kestnud avamerepurjetamise Euroopa meistrivõistlused ORC klassis, kus selgitati parimad välja kahes grupis. C grupis sai Aivar Tuulbergi meeskond jahil KATARIINA II kaela hõbedased autasud ning Ott Kikkase tiim alusel SUGAR võitis pronksmedalid. Euroopa meistriks tuli itaallase Vincenzo de Blasio esindus jahil SCUGNIZZA-Total Lubmarine.

Võistlussõite sõideti kokku üheksa ning enne viimast võistluspäeva pühapäeval juhtis C grupis võistlust Itaalia päritolu kapten Vincenzo de Blasio, kes suutis hoida esikohta enda käes ka lõplikult, kuigi viimases neljas sõidus jagasid sõiduvõite omavahel eestlased Aivar Tuulbergi ja Ott Kikkase eestvedamisel.

Pärast laupäevaseid sõite sõnas itaallane Vincenzo de Blasio, kes on mitmekordne maailmameister nii ORC kui ka teistes klassides, et nad sõitsid nagu ikka, kuid kaotada oli ikka valus. «Tavaliselt mulle meeldib sõita vahetustega ning samm-sammult tõsta kiirust. Ent meie võitmiseks peab väga palju pingutama, kuigi see on võimalik,» ütles ta.

Eilses kahes sõidus näitas kiireimat minekut kapten Ott Kikkase (Sugar) meeskond, võites nii kaheksanda kui ka üheksanda sõidu eestlase Aivar Tuulberi (Katariina II) ja itaallase Vincenzo de Blasio (Scugnizza) ees.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles