Kupper: ere pärl jäi täna tulemata, hea kool enne olümpiat

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Kupper
Martin Kupper Foto: Tairo Lutter

Amsterdami kergejõustiku EMil meeste kettaheites 63.55ga seitsmenda koha saanud Martin Kupper tunnistas, et ei suutnud end täielikult realiseerida. «Ere pärl jäi täna tulemata,» tunnistas ta.

Kupper heitis oma päeva parima tulemuse koha esimesel katsel. «Alguses läks kõik plaani järgi: tahtsin esimesel katsel korraliku tulemuse kirja saada, et seejärel riske võtta javäga pikka heidet jahtida. Risk tähendas seda, et ei olnud enam 95 protsendiga viskamist, panin endast kõik välja, kuid ei saanud tehnikat klappima. Proovisime treeneriga küll teatud asju korrigeerida, kuid täna jäi hea heide tulemata. Kokkuvõttes oli see väga hea kool enne olümpiat.»

Ometi oli tegemist Kupperi parima tulemusega tiitlivõistlustelt: «Elu parim koht tõesti, kuid 63 ja poole meetriga ei saa rahulduda. Töö käib selle nimel, et nüüd olümpial kõik paremini sujuks. Tunnen, et olen rohkemaks võimeline.»

Järgmisel nädalal osaleb Kupper juba Eesti meistrivõistlustel, kuid täpseid olümpiale eelnevaid plaane veel paigas ei ole. «Seda peab nüüd mõtlema. Kui palju puhata ja kui palju treenida. Peab enesetunnet jälgima. Eestikad on mul igal juhul plaanis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles