11. medali võitnud Kanter: tuleb teha oma asja, siis tulevad ka tulemused (1)

Peep Pahv
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter Amsterdami EMil.
Gerd Kanter Amsterdami EMil. Foto: Tairo Lutter

«Ma ei tunne mingit valehäbi – kindlasti olen selle medali üle rõõmus,» lausus kergejõustiku EMil Amsterdamis oma sportlaskarjääri 11 tiitlivõistluste medali, seekord pronksise, võitnud kettaheitja Gerd Kanter. «Tuleb oma asja teha, siis tulevad ka tulemused.»

Kanteri hooaeg on kulgenud tagasihoidlikult, ent kogenud sportlane suutis ta end tiitlivõistluse ajaks maksimaalselt kokku võtta. Esmalt heitis ta oma hooaja tippmargi eelvõistlusel, lõppvõistlusel suutis ta selle veel veidike lisada. 65.27 oli pronksi võitmiseks piisav. Kanteri ette jäid vaid poolakas Piotr Malachowski (67.06) ja Belgia esindaja Philip Milanov (65.71). Samad mehed võtsid kaks kirkamat medalit ka aasta tagasi Pekingi MMil.

Kanteri sõnul polnud lõppvõistluse ajal tingimused kettaheiteks just kõige soodsamad. Tema pikim heide sündis teises voorus, pärast seda, kui ta oli avaheitel jäänud tulemuseta. «Rasketel hetkedel suudan ma end alati paremini heita,» nentis Kanter. «Mõistagi polnud seegi ideaalne heide. Jõudu ja kiirust mul jagub, kuid tehnilist kindlust veel mitte. Nii ei saa 67 meetrit heita.»

Kogenud kettamees uskus kohe, et 65-meetrisest heitest võib seekord medaliks piisata. Samas muutus olukord viimases voorus pisut närviliseks, kuna mitmed konkurendid suutsid oma tulemust parandada ja jõuda talle päris lähedale. «Tegelikult olnuks see üllatus, kui tagapool olnud mehed suutnuks mööduda. Samas sport selleks ongi, et sellised üllatused sünniksid,» märkis ta.

Kanter rõhutas, et Rio olümpial, tuleb medali võitmiseks heita kaugemale – vähemalt 67 meetrit. «Viis nädalat on veel aega. Nüüd saan selleks võistluseks valmistudes olla positiivsel lainel,» rääkis ta.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles