Danpower Cupil selgitati eile kaheksa parimat paari

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannavõrkpall.
Rannavõrkpall. Foto: SCANPIX

NIVEA Grand Prix’ neljandal etapil, Danpower Cup’il, peeti laupäeval meeste põhiturniiri kohtumisi, mis selgitasid need kaheksa paari, kes jätkavad täna startivates veerandfinaalides võitlust esikoha nimel.

Kokku alustas meesteturniiri 16 paari, kes jagunesid nelja neljaliikmelisse alagruppi. Esimeses kvartetis näitasid võimsaimat minekut lõunanaabrid Ingars Ivanovs ja Edvarts Buivids, kes läbisid esimese faasi puhaste paberitega. Teisena pääsesid veerandfinaali vanameistrid Kaarel Kais ja Argo Arak, kes jäid lätlastele alla 18:21, 14:21, vahendas volley.ee.

B-alagrupis tekkis kolme paari vahel surnud ring, kust õnnelikena väljusid hooaja esimesel etapil, Premium 7 Cup’il triumfeerinud lätlased Sandris Andrejevs/Ģirts Glāzers ja Karl Jaani ning Rain Raud. Punktide vahe lugemine jättis kolmandaks teise lõunanaabrite duo, Atvards Vilde/Ralfs Ozoliņši. Kui siin nelikus olid vahed üsna selged (punktide suhe 1,252, 1,188 ja 1,019), siis tõeliseks tulevärgiks läks D-alagrupis, kus kinnitust sai kõnekäänd, et iga punkt loeb. Ja seda sõna otseses mõttes.

Täisedu ehk kolme võiduga liikusid kindlalt edasi Mihkel Tanila ja Kaspar Pomerants, ent siis alles õige tulevärk algas. Ülejäänud trio kogus lõpuks kõik ühe võidu ja geimide suhe oli kõigil 3:5. Vendade Benjavsite punktide suhe jäi 0,772, Stefan Kaibaldil ja Markus Uuskaril oli see 0,891 ja lätlastel Arnis Tunte/Jānis Rudzītisel 0,897. Kaht paari lahutama jäänud kuus tuhandikku tähendasid seda, et vaid üks enampunkt kolme mängu peale oleks kaheksa hulka viinud Uuskari ja Kaibaldi.

Neljanda alagrupi läbisid täiseduga vennad Oliver ja Olari Venno, kaks võitu ja seega teisena edasipääsu tagasid Martin Ruul ja Priit Luik.

Esimeses veerandfinaalis lähevad kell 10:00 vennad vastamisi Arak/Kaisiga. Teise poolfinalisti selgitavad Jaani/Raud ja lätlased Ivanovs/Buivids. Kolmas veerandfinaal on lätlaste siseasi: Glazers/Andrejevs vs. Tunte/Rudžitis. Viimane poolfinalist selgub Pomerants/Tanila vastasseisust Ruul/Luigega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles