Roman Fosti: sain enne Rio olümpiat hea emotsiooni

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Fosti EMil.
Roman Fosti EMil. Foto: Tairo Lutter

Amsterdamis toimuval kergejõustiku EMi meeste poolmaratonil 31. koha saanud Roman Fosti oli pärast võistlust heas tujus. «Olümpiat silmas pidades olen väga positiivselt meelestatud,» ütles ta.

Täna lõpetas Fosti ajaga 1.06,00, mis jääb enam kui minutiga isiklikule rekordile alla. «Minu jaoks oli ebatavaline olukord: enne jooksu polnud ma pabinas ning adrenaliin polnud üleval. Võib-olla oli see isegi hea. Algus oli väga kerge, kontrollisin olukorda ja suutsin leida pundi, kus püsida. Siis vaatasin, et hingamine on päris hea ja samm kerge,» kirjeldas ta jooksu algust.

«Poole maa peal tekkis kerge lihasväsimus. Hoidsin end pigem tagasi ja vaikselt hakkas sportlasi selg ees ette tulema. Lihasväsimus muutus kolmveerand distantsi peal tuntavamaks ja pidin hakkama rohkem pingutama. See tuli ilmselgelt ettevalmistusest: ma ei saanud siia päris puhanuna tulla.»

Lõpp oli Fostil taas hea: «Suutsin kolm meest ära süüa ja kiirendada viimasel sajal meetril. Olen väga positiivselt meelestatud, ootan viimast ettevalmistust Keenias, mis algab juba homme. 24 päeva olen mäestikus ja siis veel kaks nädalat Rios, et kohaneda ajavahe ja kliimavööndiga. EMilt sain väga hea emotsiooni, et minna viimasesse treeninglaagrisse.»

Amsterdamist võtab ta kaasa hea kogemuse, millest loodetavasti olümpial kasu saab lõigata. «Sellepärast oligi jooks hea, et saab midagi kaasa võtta. Nüüd tean, et pean saama rohkem värskust jalgadesse. Joogipunktides tasub teist taktikat kasutada: organism ei suuda kuumas ilmas nii hästi seedida, spordijook täna võib-olla kõige paremini ei sobinud, jätsin selle lõpupunktides ära.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles