Flora ajutine juhendaja Henn: nii põnevat mängu me pakkuda ei tahtnud...

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Infoneti ja Flora kohtumine. Jürgen Henn.
Infoneti ja Flora kohtumine. Jürgen Henn. Foto: Raul Mee

Valitsev Eesti jalgpallimeister FC Flora võitles koduliigas FC Infoneti vastu 0:3 kaotusseisu jäänuna küll südilt, lõi kaks väravat ja peale vastaste neljandat tabamust veel ühe, kuid kaotas lõpuks ikkagi 3:4. Neljapäeval ametist lahkunud peatreenerit Norbert Hurta asendas seekord treeneripingil senine abitreener Jürgen Henn.

«Plaan ei olnud tulla sellist jookse-viska mängu mängima, aga kuna Infonet sai õnneliku karistuslöögi ja teise värava veel otsa, siis meil ei olnud varianti, pidime hakkama ründama. Plaan ei olnud nii põnevat mängu pakkuda, aga nii ta õnneks või kahjuks läks...» võttis Henn kohtumise kokku. «Olime ka väga lähedal, et sellest seisust tagasi tulla, kui lõime teise värava ja Infonetil oli korraks raskusi. Võib-olla lasime end nii emotsioonist kanda, et tahtsime kohe kolmanda värava otsa lüüa, kuigi vaja olnuks mängu rahustada ja kontroll enda kätte saada. See võis olla määrav moment.»

Flora suutis kolmeväravalisesse kaotusseisu jäänuna jõuda Infonetist taas värava kaugusele, kuid comeback’i lõpuni viimistleda ei õnnestunud. «Esimese poolaja lõpus, kui olime veel 0:3 taga, ütlesin mängijatele, et kui ühe ära lööme, oleme veel mängus sees. Täpselt seda ka suutsime ja teadsime, et kui veel teise lööme, panema nad väga raskesse seisu. Tahe mäng veel pingeliseks teha ka toimis, tegime ka selleks mõned taktikalised muudatused,» rääkis Henn, kes tõi vahetusest poolajapausil mängu paaris viimases kohtumises koosseisust välja jäänud keskpoolkaitsja Andre Frolovi.

Infoneti muudatused – poolajal tõi Aleksandr Puštov poolkaitsja Sergei Mošnikovi asemele väljakule keskkaitsja Vladimir Avilovi – muutsid nende mängu omakorda kaitsvamaks ja andsid initsiatiivi Florale. «See pigem sobis meile, saime kohe initsiatiivi ega pidanud selle pärast võitlema hakkama,» märkis Henn.

Kolmapäeval Gibraltaril euromängu pidanud Flora jõudis Eestisse tagasi alles reedel, kuna lendude hilinemise tõttu tuli veeta Frankfurtis üks lisaöö. «Valmistuda saime ainult ühe päeva, selle ajaga ei jõudnudki suurt midagi teha. Arutasime meeskonnaga asjad läbi ja usun, et emotsionaalselt tulime päris okeilt siia mängule. Taastumiseks oleks lihtsalt rohkem aega vaja olnud, aga seda ei antud,» tõdes Henn.

Järgmisena minnakse Evald Tipneri karikasarjas laupäeval vastamisi Esiliiga B-s ehk tugevuselt kolmandal liigatasemel mängiva Welcoga. Suuri keerdkäike Henn selleks mänguks ei plaani, sest... «Nädal on pikk – võib-olla tuleb uus mees!» muigas ta. «Eks näha ole, praegu on meeskonnal ilmselt natuke puhkust vaja. Siis hakkame konkreetsemalt selleks mänguks valmistuma. Aeg on ikkagi jalgpalli kohta lühike, väga suurt muutust selle ajaga ei tee.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles