Prantsusmaa teenis pääsme olümpiale

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa olümpiakoondis rõõmustamas.
Prantsusmaa olümpiakoondis rõõmustamas. Foto: SCANPIX

Täna jõudis lõpule meeste olümpia kvalifikatsiooniturniir. Viimasena lõppes OM-koha selgitamine Manilas, kus finaalis olid vastamisi Prantsusmaa ja Kanada. Võitjana väljus Prantsusmaa skooriga 83:74.

Prantsusmaa võitis kolm veerandaega neljast, kaotades vaid teise napilt 9:11. Viimasel veerandil, 3.11 enne lõppu tuli Kanada Tyler Ennise korvist järele 64:67, kuid Tony Parkeri korv ja vabavise tagasid prantslastele taas kuuepunktilise eduseisu. Paraku Kanadal siis ka jõud rauges.

Kanada võitis laua 35-26, korvisöödud 14-14, Kanada tegi 21 ja Prantsusmaa 16 pallikaotust. Kahepunktivisked Prantsusmaa kasuks 62 vs 57 protsenti, kolmesed Kanadale 37 vs 33 protsenti, vabavisked prantslaste kasuks 82 vs 63 protsenti.

Tony Parkeri kontole kogunes 26 punkti, neli lauapalli ja neli korvisöötu, Nando De Colo arvele 22 punkti, viis lauapalli ja kolm korvisöötu, Boris Diaw panustas üheksa punkti, kahe lauapalli ning nelja korvisööduga ja Nicolas Batum seitsme punkti ning nelja lauapalliga. Kanada poolel panustas Cory Joseph 20 punkti, nelja lauapalli ja kuue korvisööduga, Melvin Ejim 19 punkti, Tyler Ennis üheksa punkti ja Tristan Thompson kaheksa punkti ning seitsme lauapalliga.

Nii jõudsid olümpiale Serbia, Horvaatia ja Prantsusmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles