EMi parimaks väravakütiks kerkis Griezmann

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pettunud Antoine Griezmann.
Pettunud Antoine Griezmann. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa jalgpallikoondise ründajale Antoine Griezmannile kuulub seekordne Kuldne Saabas ehk resultatiivseima mängija auhind. Ta suutis lüüa seitsme mänguga kuus väravat. Prantslasele järgnesid möödunud finaalturniiril kolm väravat skoorinud Cristiano Ronaldo (Portugal) ja Olivier Giroud (Prantsusmaa).

Oma väravaarve avas Griezmann alagrupi teises mängus Albaania vastu, kui mängis kaasa kogu kohtumise. Kaheksandikfinaalis suutis ta lüüa kaks väravat Iirimaale, veerandfinaalis ühe Islandile ning poolfinaalis Saksamaaga skooris jälle kahel korral.

Atletico Madridis klubijalgpalli mängivast prantslasest on enam väravaid läbi aegade Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril suutnud lüüa vaid kaasmaalane Michel Platini (1984. aastal).

Cristiano Ronaldo pidi jätma vigastuse tõttu küll finaali pooleli, kuid suutis sellegipoolest lüüa sel turniiril kolm väravat ning anda ka kolm väravasöötu. Olivier Giroud sahistas samuti väravavõrku kolmel korral ning lisas veel kaks väravasöötu. Sama statistikat omas lisaks Dmitri Payet (Prantsusmaa), kuid ta mängis kokkuvõttes Giroud'st 50 minutit vähem.

Kuldne Saabas: Antoine Griezmann, Prantsusmaa: 6 väravar (2 väravasöötu, 555 minutit)
Hõbedane Saabas: Cristiano Ronaldo, Portugal: 3 väravat (3 väravasöötu, 625 minutit)
Pronkssaabas: Olivier Giroud, Prantsusmaa: 3 väravat (2 väravasöötu, 456 minutit)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles