Kristjan Kangur jääb Eesti koondisest eemale

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangur Eesti koondise särgis.
Kristjan Kangur Eesti koondise särgis. Foto: SCANPIX

Lõppeval nädala tegi korvpallikoondise kapten Kristjan Kangur koondise juhtidele teatavaks, et jätab koondisesuve ja EM-tsükli sügisesed mängud vahele.

Kangur mängis mullusel suvel läbi valu EM-finaalturniiril Riias ning jätkas seejärel ravi. Oktoobris õnnestus tal lühilepingu alusel liituda Euroliiga klubi Vitoria Kutxa Laboraliga ning selle kontrahti lõppedes naases ta jõuludeks Varese Pallacanestro klubisse. Ent seljaravi jätkus.

«Minu loobumise peamine põhjus on tervislik. Olen seljaga hädas olnud aastaid ning 11 kuud koormuse all on minu vanuses juba seljale liiga palju. Tuleb natuke rahu anda. Samas ma ei välista sugugi, et osalen koondise eest lähemas tulevikus või järgmises tsüklis,» sõnas Kristjan Kangur selgituseks.

Kangur lisas: «Tänan oma koondisekaaslasi, fänne, samuti Korvpalliliitu. Loodan, et kõik mõistavad minu otsuse tagamaid ning ei pane seda pahaks. Siinkohal tahan senise koondise kaptenina just rõhutada ja nooremaid ärgitada koondisega liituma – liitumine eri koondistega on ükskõik mis vanuses noorele, naisele või mehele suur auasi ning see annab suurepärase võimaluse igaühele oma karjääri kujundamisel.»

Meeste rahvuskoondisel seisab septembri algul ees EM-kvalifikatsiooniturniir, kui vahemikus 30. august-17. september kohtutakse kodus ja võõrsil Valgevene, Poola ja Portugaliga. Varasemalt on teada, et koondisega ei liitu samuti tervislikel põhjustel Janar Talts ja Tanel Sokk, puudu on ka reielihase vigastuse hädas olev Gert Dorbek ja Wichita State'i ülikooli juures olev Rauno Nurger. Rahvuskoondise uueks kapteniks on Gregor Arbet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles