Kurb päev: läbi aegade üks paremaid korvpallureid otsustas karjääri lõpetada

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tim Duncani (vasakul) viimaseks matšiks jäi mai keskel peetud NBA läänekonverentsi teise ringi kuues mäng, kus võõrsil jäädi alla Oklahoma City Thunderile ja langeti konkurentsist. Pildil heitleb ta Thunderi tsentri Steven Adamsiga.
Tim Duncani (vasakul) viimaseks matšiks jäi mai keskel peetud NBA läänekonverentsi teise ringi kuues mäng, kus võõrsil jäädi alla Oklahoma City Thunderile ja langeti konkurentsist. Pildil heitleb ta Thunderi tsentri Steven Adamsiga. Foto: Mark D. Smith/USA Today Sports

Korvpallilegend Tim Duncan teatas täna, et otsustas pikale ja edukale karjäärile punkti panna. Profikarjääri jooksul vaid NBA klubi San Antonio Spursi esindanud Duncan võitis viis NBA meistritiitlit ja valiti kahel korral liiga kõige väärtuslikumaks mängijaks.

40-aastast ja 211 cm pikkust Duncanit peetakse NBA läbi aegade parimaks jõuliseks ääreks ehk number «neljaks», kuigi suurema osa ajast tegutses ta hoopis keskmängija positsioonil. NBA spetsialistid paigutavad 1997. aastal liigasse tulnud Duncani läbi aegade parimate NBA pallurite pingereas tavaliselt 6.-8. positsioonile, esikümnest jäetakse teda välja väga harva.

Duncan polnud kunagi tuntud efektse mängustiili või säravate tsitaatide poolest, eelkõige kujunesid tema kaubamärgiks stoilisus, orienteeritus meeskonna edule ja läbi aastate näidatud stabiilsus. Karjääri keskmisteks näitajateks jäid tal 19 punkti, 10,8 lauapalli, 3 resultatiivset söötu, 0,7 vaheltlõiget ja 2,2 blokeeritud viset. Duncan on läbi ajaloo ainuke NBA mängija, kes on põhiturniiril suutnud võita ühe klubiga üle 1000 mängu.

Ajuti osales Duncan ka USA koondise tegemistes, aga 2004. aastal jäi Ateenas loodetud kuldmedali asemel laeks kolmas koht. Ülikoolikorvpalli mängis ta Wake Forestis, kus ta valiti 1997. aastal hooaja parimaks kolledžimängijaks. 2003. aastal andis mainekas ajakiri Sports Illustrated Duncanile kogu maailma aasta parima sportlase tiitli.

Videokokkuvõte Duncani NBA karjäärist:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles