Šokk: neljakordne olümpiavõitja ei saa Rios oma lemmikalal võistelda (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allyson Felix
Allyson Felix Foto: Kirby Lee/USA Today Sports

Esimest korda pärast 2000. aasta Sydney mänge ei ole võistlustules oma lemmikalal USA 200 m jooksjat Allyson Felixit.

Eile lõppenud USA katsevõistlustel ei suutnud Felix 200 m distantsil olümpiale kvalifitseeruda. London mängudel 200 m kulla võitnud Felix jäi olümpiapääsmest vaid 0,01 sekundi kaugusele. Samas ei jää naine olümpiast täiesti eemale, sest ta on kvalifitseerunud 400 m distantsile.

«Ma planeerisin seda jooksu terve aasta ning olen tulemuses väga pettunud. Kuid kui vaadata tagasi kõigele, mis on juhtunud, siis on üsna imetlusväärne, et suutsin siiski olümpiakoondisesse pääseda. Tundsin, et kõik on sel aastal minu vastu,» rääkis Felix, keda on pikalt vaevanud hüppeliigese vigastus.

200 m finaali võitis Tori Bowie  22,25ga, teine oli Dejah Stevens (22,30) ning kolmas Jenna Prandini (22,53). Felix jäi oma jooksus ajaga 22,54 neljandaks.

Felix on olümpiamängudelt võitnud kokku neli kulda ning kaks hõbedat. Maailmameistriks on ta kroonitud üheksal korral, kolmel korral on ta tulnud hõbedale ning korra pronksile.

Allyson Felix oma olümpiatiitlit 200 m jooksus kaitsta ei saa. Foto: AFP
Allyson Felix oma olümpiatiitlit 200 m jooksus kaitsta ei saa. Foto: AFP Foto: JOHANNES EISELE/AFP
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles