Quaresma: kui medal on kullast, müün selle maha

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ricardo Quaresma ja Cristiano Ronaldo
Ricardo Quaresma ja Cristiano Ronaldo Foto: Alexander Demianchuk/Alexander Demianchuk/TASS

Portugaliga värskelt Euroopa meistriks tulnud Ricardo Quaresma ütles Portugali jalgpalliportaalile, et kui tema EM-medal on tehtud kullast, siis kavatseb ta selle maha müüa.

«Kui medal on tõesti kullast tehtud, siis müün selle maha,» naljatas finaali 25. minutil vigastatud Cristiano Ronaldo välja vahetanud Quaresma. Teistel teemadel rääkidas tunnustas Quaresma oma meeskonnakaaslasi ning eriti Ronaldot.

«Meil on suurepärane kapten, kelle kõrval on au mängida. Isegi vigastatult ei jätnud ta meeskonna toetamist. Ma imetlen tema tugevust persoonina,» jätkas ta.

Rääkides medalitest, siis näiteks Londoni olümpiamängude kuldmedalid olid neli aastat tagasi kõigi aegade kõige kallimad. Siis maksis puhtalt materjali hindu võrreldes 412 grammi raskune kuldmedal 708 dollarit. Londoni mängude medal oli tehtud 92,5 protsendi ulatuses hõbedast ning kulda oli seal 1,34 protsenti medali kogukaalust. Ülejäänud osa oli vasest. 

Jalgpalli EMi kuldmedal suures plaanis. Foto: Sportimage/PA Images 
Jalgpalli EMi kuldmedal suures plaanis. Foto: Sportimage/PA Images Foto: David Klein/Sportimage/PA Images
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles