Legendaarse John Stocktoni poeg hakkab mängima Horvaatia koondises?

Ats Kuldkepp
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Stockton.
David Stockton. Foto: Chris Carlson/AP

Korvpalliliiga NBA läbi aegade suurima sööduandja John Stocktoni poeg sõlmis kolme-aastase lepingu Horvaatia tippklubi Zagrebi Cedevitaga ja võtab lisaks Horvaatia kodakondsuse.

See võib tähendada, et mingil hetkel võib Stocktonist saada Horvaatia koondise pallur, sest horvaadid on ameeriklastest mängujuhtide poole varemgi vaadanud. Näiteks samuti Cedevitas suurema läbilöögi teinud Dontaye Draper kuulus koondisesse suisa kolmel erineval EM-finaalturniiril.

Möödunud nädalal kvalifitseerus Horvaatia Rio olümpiamängudele. Torinos toimunud kvalifikatsiooniturniiril täitis mängujuhi ülesandeid NBA kogemusega 31-aastane Roko-Leni Ukic, kes on oma kunagise taseme minetanud.

24-aastane Stockton on üritanud läbiööki teha ka NBA-s, aga erinevalt kuulsast isast jäi tema karjäär üürikeseks - 2015. aastal sai ta unelmate liigas Sacramento Kingsi eest platsile kolmes mängus. Papa-Stockton sai 19 hooaja jooksul Utah Jazzi eest kirja koguni 1504 mängu, lisaks resultatiivsetele söötudele (15 806) on ta esikohal ka vaheltlõigetes (3265).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles