Touri direktor: fännid, ärge jookske ratturite kõrval!

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tour de France.
Tour de France. Foto: JEAN-PAUL PELISSIER/REUTERS

Tour de France’i esimesed kümme päeva on toonud kaasa kaks intsidenti fännidega. Maailma suurima rattavõistluse direktor Christian Prudhomme saatis pealtvaatajatele sõnumi, et nood rattureid rohkem austaksid ja laseksid neil oma tööd teha. Jutt on suunatud raja ääres olevatele pöidlahoidjatele, kes ratturitele liiga lähedale tahavad pugeda, tekitades niiviisi ohtlikke olukordi.

„Ainus, mida me teha saame, on fännidega rääkida ja paluda neil rohkem rattureid austada. Liiga lähedal olemine on ohtlik ka pealtvaatajatele. Esmalt on kõik kinni peas,“ lausus Prudhomme, kirjutas Rattauudised.ee.

Prudhomme lisas, et nad  on paigutanud raja äärde rohkem reklaambännereid ja turvaaedu, kuid tervet rada nendega piirata pole võimalik. „Me ei piira kunagi 3500 km barjääridega. See on ainus spordiala, kus fännidel on võimalus sportlastega nii lähedal kontaktis olla ning me tahame seda hoida. Rõhutan, et mägedes on meil 600-700 meetrit barjääre, seda polnud kolm aastat tagasi,“ lisas Prudhomme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles