Wimbledoni võidu tõid serv ja enesekindlus

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kenneth Raisma
Kenneth Raisma Foto: Erik Prozes

Pärast 57-aastast vaheaega kirjutati taas Eesti tennisisti nimi Wimbledoni võitjate seinale. Toomas Leiuse järel krooniti teiseks eestlasest Wimbledoni noorteturniiri võitjaks Kenneth Raisma, kes saavutas juuniorikarjääri viimasel aastal oma lemmikturniiril koos kreeklasest paarilise Stefanos Tsitsipasega senise karjääri suurima võidu.

«Toomas Leius ütles mulle enne turniiri, et loodab, et ka minu nimi kirjutatakse võitjate seinale. Ta ei täpsustanud, kas üksikmängus või paarismängus, aga fakt on see, et seal on nüüd kahe eestlase nimed,» rääkis eile Tallinna Kalevi tennisekeskuses Wimbledoni võidukarikat esitlenud Raisma.

Karjäärile täielikult pühendunud ning seetõttu ka kooli arvelt lõivu maksnud Raisma sõnul on legendaarne Wimbledon teistest suure slämmi turniiridest peajagu üle. Võrdlusmoment puudub veel vaid sügisel peetavate USA lahtistega. «Nüüd taipan, kui vägev saavutus see nii mulle kui ka Eesti tenniseinimestele on. Seda tulemust üle trumbata on mul raske,» sõnas noormees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles