Jaapani eksootika, vanad arved ja kodune tipp

Peep Pahv
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulluse Rally Estonia võitsid Aleksei Lukjanuk (paremal) ja Aleksei Arnautov.
Mulluse Rally Estonia võitsid Aleksei Lukjanuk (paremal) ja Aleksei Arnautov. Foto: Timo Anis

Homme startiv Eesti spordisuve suurim sündmus Rally Estonia pakub eksootikat, kuid eelkõige ikkagi eeldatavalt võrdsete meeste armutut heitlust. Eestlasi peaks enim paeluma küsimus, kas kodused tipud suudavad oma päevi näinud, ent kiirete N-rühma masinatega kaasaegsete R5 autodega sõitjatele vastu hakata. 

Eksootika eest hoolitsevad kaks Jaapani rallimeest, kes saabusid Eestisse legendaarse soomlase Tommi Mäkineni vahendusel. Takamota Katsuta ja Hiroki Arai kuuluvad autoralli MM-sarja naasva Toyota süsteemi ning mingil määral tegeleb nende arendamisega Toyota rallitiimi juht Mäkinen isiklikult. Eestis sõidavad nad Markko Märtinile kuuluva MM-Motospordi ettevalmistatud Ford Fiesta R5 autodega.

MM-Motospordi juhtide hulka kuuluva Kristo Kraagi sõnul on nad väga tõsised ja asjalikud noored rallimehed. Kraag lisas, et Toyota WRC meeskonnaga ei saa neid otseselt seostada, pigem on tegemist Toyota bossi isikliku noorte rallimeeste arendamise projektiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles