Pohlak: käärid vana kooli treenerite ja tänapäeva vajaduste vahel üha suurenevad

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak.
Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlaku sõnul näitavad Eesti jalgpalli meistriliigas toimuvad sagedased treenerivahetused, et n-ö vana kooli treenerid ei suuda tänapäevase jalgpalliga kohaneda. Näiteks on Levadia loobunud Sergei Ratnikovist ja Sillamäe Kalev Valeri Bondarenkost.

«FC Levadia põhifilosoofia on aastaid olnud esindusmeekonna edukus ja kuna klubis selle eest vastutav spordidirektor Sergei Pareiko alustas tööd siis, kui Sergei Ratnikov oli juba peatreenerina ametisse määratud, oli loomulik, et Pareiko kui väga värske tippjalgpallilise kogemusega juhi ja Ratnikovi kui vana kooli metoodikat kasutava treeneri nägemused ei klapi,» rääkis Pohlak Soccernet.ee-le.

«Valeri Bondarenkoga on pisut sama lugu nagu Sergei Ratnikovigagi - teeneka vana kooli treenerina on tal pisut keeruline uue põlvkonna mängijatega õiget treeningmetoodikast lähtuvat kontakti saada. Ehk on selle koha peal paslik märkida, et treeningprotsessi metoodiline pool areneb sedavõrd kiiresti, et käärid nõukogude aegse jalgpallilise kogemusega treenerite ja tänapäeva vajaduste vahel lähevad üha suuremaks,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles