FC Flora peatreeneriks saab Levadiast lahkunud Argo Arbeiter

Ats Kuldkepp
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argo Arbeiter.
Argo Arbeiter. Foto: FC Flora koduleht

2015. aastal Eesti jalgpallimeistriks tulnud FC Flora ning Argo Arbeiter on jõudnud kokkuleppele, mille kohaselt asub Arbeiter FC Flora esindusmeeskonna peatreeneri ametikohale, kirjutas Flora koduleht. Kuni eelmise nädalani juhendas Florat Norbert Hurt.

42-aastane Viljandist pärit Arbeiter alustas profijalgpalliga 1992. aastal JK Viljandi Tulevikus ning esindas karjääri jooksul ka mitmeid teisi kõrgliigaklubisid Eestis, teiste hulgas 1993/94 hooajal FC Florat. Eesti rahvuskoondises lõi ründaja Arbeiter 29 mänguga kuus väravat.

2012. aastast juhendas ta peatreenerina FC Levadia II meeskonda, juhtides samal ajal klubi noortetööd. Arbeiter omab UEFA A-kategooria treenerilitsentsi ning on hetkel läbimas PRO-litsentsi kursust.

FC Flora president Pelle Pohlak tõdes, et Argo Arbeiterini ei jõutud uue peatreeneri otsinguil juhuslikult. «Flora on valinud mängijate osas suuna eestlastest mängijate arendamisele, nii soovime teha sama üldjuhul ka treeneripingil,» kinnitas Pohlak. «See on mingil määral keerulisem, aga meie poolt teadlikult valitud tee.»

Argo Arbeiter lisas omalt poolt, et uue töökoha näol on tegemist suure ja huvitava väljakutsega: «Meistermeeskonna peatreeneri ametikoha puhul teisiti öelda ei saagi. Usun, et meil on olemas kõik võimalused lõpetamaks hooaeg edukalt ja positiivsel noodil. Olen Flora käekäiku kõrvalt jälginud ning analüüsinud põhjusi, miks asjad on läinud nii, nagu nad hetkel on ja pean tõdema, et midagi ei ole päästmatult valesti. Kindlasti tahan rõhutada, et Norbert Hurt on teinud klubis võimsat tööd, millelt on hea teha järgmised sammud.»

Uus peatreener asub ametisse alates käesoleva nädala reedest. Osapooled on leppinud kokku töösuhtes käimasoleva hooaja lõpuni, võimalusega see vastastikuse huvi ning sobivuse korral pikendada kuni 2019. hooaja lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles