Video: Saganile juba teine võit, võimu näitas ka Froome (1)

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Sagan (esiplaanil) ja Chris Froome tänase etapi lõpus.
Peter Sagan (esiplaanil) ja Chris Froome tänase etapi lõpus. Foto: CHRISTOPHE ENA/AP

Tour de France'i 11. etapi võitis slovakk Peter Sagan (Tinkoff), kes edestas finišijoonel velotuuri üldliidrit, britti Chris Froome'i (Sky) ja poolakast tiimikaaslast Maciej Bodnarit. Saganile oli võit sel Touril juba teiseks.

Kui tavaliselt kulmineeruvad siledad etapid suure grupifinišiga, siis seekord olid finišipaigas Montpellier's äärmiselt tuulised olud ja 12 kilomeetrit enne finišit kasutas küljetuult ära neljameheline seltskond, kus lisaks esikolmikule oli ka Froome'i meeskonnakaaslane Geraint Thomas. Suur grupp jõudis lõpuks kuue sekundi kaugusele, ent peale Thomase kedagi kinni ei püütud.

Ootamatu lõpplahendus tähendas, et üldarvestuses läks Froome'i edu pisut suuremaks ja nüüd juhib ta kaasmaalase Adam Yates'i (Orica-BikeExchange) ees 28 sekundiga. Iirlane Daniel Martin (Etixx-Quickstep) on kolmandana 31 sekundi kaugusel.

Tanel Kangert (Astana) lõpetas täna 108. kohaga, kaotades Saganile kolme minutiga ja on kokkuvõttes 27. positsioonil (+18.37).

Video finišist:

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles