Tiisaar ja Nõlvak lõpetasid MMi avapäeva täiseduga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar.
Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar. Foto: Erakogu

Pärnus toimuval rannavõrkpalli tudengite MM-il võitsid meie esinumbrid ja turniiril esimest paigutust omavad Mart Tiisaar ja Kusti Nõlvak mõlemad tänased alagrupikohtumised ja mängivad homme otsepääsu nimel play-off’i teise ringi.

MM-i avasid Tiisaar ja Nõlvak ülikindla 21:9, 21:12 võiduga Jaapani meeskonna Kai Kurokawa/Rui Tadano üle. Teises matšis olid nad 21:17, 21:13 üle valgevenelastest Pavel Piatruškast ja Aleksandr Kruhleniast. «Saime turniirile hea stardi. Harjusime tuulega ja kõik liigub praegu päris sujuvalt,» sõnas Nõlvak Volley.ee-le.

«Samas on selge, et praegusest edasi saab iga matš olema aina raskem ja juba meie homsed vastased Austraaliast saab olema paras katsumus,» täiendas Tiisaar. Maakera kuklapoolelt Pärnusse tulnud Maximilian Guehrer ja Zachery Schubert avasid MM-i samuti kahe võiduga. Seega mängivad paarid homme kell 13:30 alagrupi esikohale ja sellele, kumb duo pääseb otse play-off’i teise ringi ehk teenib endale vaba õhtupooliku.

B-alagrupis mängivaid Stefan Kaibald ja Markus Uuskari alistasid esmalt inglased Andrew Edward Clayton/Issa Moussa Batranega 21:18, 24:22 ja pidasid seejärel haarava lahingu Saksamaa duoga, kus ka 2014. aasta U20 vanuseklassi Euroopa meister Niklas Rudolf. Avageim kuulus meie paarile 21:16, teises tuli sama skooriga vastaste paremust tunnistada. Kolmandas oli meie duol kuus matšpalli enne, kui sakslased oma esimese teenisid ja sellega ka kohtumise 21:19 seisuga lõpetasid.

Siim Ennemuist ja Dmitri Korotkov andsid D-alagrupis tugeva lahingu ühele turniiri favoriitidest, austerlastele Thomas Kunertile ja Christoph Dresslerile, ent kaotasid lõpuks 19:21, 18:21.

Kesk-eurooplased olid pool edukast Austria kvartetist, kes tagasid riigile jaanipäeval Norras toimunud Kontinentaalkarikasarja võiduga Rio de Janeiro olümpiapileti. Lisaks said nad kaks aastat tagasi Portugalis toimunud eelmisel tudengite MM-il pronksmedali. Teises mängus jäid eestlased alla leedukatele Lukas Kazdailisele/Artur Vasiljevile 18:21, 16:21. Homme läheb meie paar vastamisi Kanada duoga Devon Dunn/Dallas Keith, kes täna samuti mõlemad matšid kaotasid. Seega selgitavad paarid omavahel selle, kes kolmandana alagrupist edasi pääseb.

Homme seisab paaridel ees viimane alagrupivoor, mille järel pääsevad kvartettide võitjad kohe play-off'i teise ringi ehk 16 parema sekka. Ülejäänud peavad veel ühe kohtumise, mille vastased selguvad loosirattas. Alagrupis neljandaks jäänud paarid alustavad 25.-32. koha mängudega, teise ja kolmanda koha omanikud peavad esimese play-off ringi mängu, selgitamaks, kes neist kaheksandikfinaalidesse pääsevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles