Levadia püüab Euroopa liigas Pärnu vägitükki korrata

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Prins.
Igor Prins. Foto: FC Levadia kodulehekülg

«See on tõestus, et jalgpallis muutuvad asjad väga kiiresti,» tõdes Levadia värske peatreener Igor Prins. Veel pühapäeva hommikul pühendus ta täielikult noortetööle Haapsalus, kus tema juhendada oli U17-vanuseklassi eliitliigas mängiv Läänemaa meeskond. Täna on ta Levadia peatreener ja kohtub Euroopa liiga teise eelringi avamatšis Tšehhi klubi Praha Slaviaga.

Enne suurt euromängu jõudis Prins Levadia eesotsas läbi viia kaks treeningut. «Esmaspäeval sai lõplikult kindlaks, et minust saab peatreener. Seejärel saadeti mulle vastaseid puudutav materjal. Vaatasin nende juulis peetud sõprusmängu Spliti Hajduki vastu: tegemist on väga mobiilse ja ründava meeskonnaga,» rääkis Prins.

Prins tunnistas, et lihtne ei ole praegune olukord kellelegi, kuid ta usub, et mängijad on professionaalid ja tulevad toime. «Loodan, et nad ei lase end olukorrast segada. Mina ei rõhu sellele, mis klubis varem toimus ja miks eelmine peatreener (Sergei Ratnikov – toim) lahkuma pidi. Mina mõtlen tulevikule ja arvan, et ka mängijad tulevad väljakule suure tahtejõuga. Selliseid euromänge oodatakse tavaliselt juba talvest saati. See on neile suur võimalus end näidata,» selgitas ta.

Ründaja Rimo Hunt arvas, et treenerivahetus ei tekita euromängule negatiivset mõju. «Eks seal olid klubisisesed põhjused ja meie nendele ei keskendu. Oleme Prinsiga väga põgusalt kohtunud ja vara on suuri järeldusi teha,» rääkis Hunt. «Tulevast mängu see ei mõjuta. Meil oli vastane juba ammu teada ja adume, et nad on hoopis teisest klassist klubi.»

Hundi sõnul on esialgne plaan minna kaitsvalt mängima. Levadial on värskelt meeles, kuidas ise pühapäeval suurfavoriidina Pärnule kaotati. «Nüüd peame ise Pärnut tegema. Kokkuvõttes on mängupilti raske ennustada. Kõik oleneb sellest, kui kõrgelt nad meid suruma hakkavad,» lisas ründaja.

Levadia ja Praha Slavia kohtumine algab Kadrioru staadionil täna kell 19. Nõmme Kalju kohtub kell 20.30 võõral väljakul Haifa Maccabiga. Kordusmängud peetakse nädala pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles