Riosse lubatud venelannat võrreldakse juba natside abistajatega

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Darja Klišina.
Darja Klišina. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Kergejõustikuliit IAAF andis venelannast kaugushüppajale Darja Klišinale loa osaleda Rio olümpiamängudel. Klišina on juba kolm aastat elanud ja treeninud USAs ning seetõttu on ta olnud alati kättesaadav ka dopinguküttidele. Venelaste jaoks on Klišina saanud nüüd reeturiks, kuna nende arvates tuleks tal olla teistega solidaarne ja üksinda olümpiale minna ei tohiks.

Venemaa ajakirjanik Dmitri Smirnov võrdles sotsiaalmeedias Klišinat nüüd venelastega, kes tegid II maailmasõja ajal koostööd natsidega, vahendab The Guardian.

Ajaleht The Argumenty I Fakty kirjutas aga, et Klišina on nüüd üksinda kõikide vastu ja kaugushüppajast on saanud Venemaal rahvavaenlane.

Venemaa juurdlusbüroo juht Vladimir Markin lisas omalt poolt sarkastiliselt, et venelased saavad Rios nüüd välja panna väärilise võistkonna, kuhu kuulub ka endine Venemaa Antidopingu juht Grigori Rodtšenkov, kes omal ajal tõi avalikkuse ette venelaste dopingupatud.

Klišina ise on sotsiaalmeedias väljendanud rõõmu, et ta saab olümpiamängudel osaleda ning samas on ta avaldanud lootust, et starti lubatakse ka teisi Venemaa sportlasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles