Bø teatesõidust: peame näitama, milline riik on laskesuusatamises parim

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarjei Bø
Tarjei Bø Foto: SCANPIX

Laskesuusatamise tänavuse hooaja üks tähti, 22-aastane norralane Tarjei Bø pole Anterselvas just parimas vormis, ent homses meeste teatesõidus loodab ta Norra võidule aidata.

Kui enne Anterselva MK-etappi oli Bø 12 sõidust vaid korra jäänud esiviisikust välja, leppides Pokljukas 20 km sõidus 12. kohaga, siis Anterselvas on tema saak olnud märksa kesisem – sprindis sai ta alles 51. koha ning tänases ühisstardiga sõidus lõpetas 15. kohaga.

Pärast tänast sõitu avaldas Bø, et murdis teise tiiru järel rüseluses Björn Ferryga suusakepi ning kaotas seetõttu vähemalt 30 sekundit, ent tõdes, et poleks täna ka juhtunuta võita suutnud.

Lamadestiirudes eksimatult tegutsenud norralane eksis mõlemas püstitiirus kahel lasul ehk pidi käima kokku neljal trahviringil. «Lasin juhtunul end mõjutada, see oli puhtalt vaimne probleem,» tunnistas ta. «See rikkus minu jaoks kogu võistluse. Püstilaskmine oli väga halb, olin liiga ärevil. Ka füüsiline vorm pole praegu kõige parem.»

Homme on Anterselvas kavas meeste 4 x 7,5 km teatesõit ning Bøle on taas usaldatud ankrumeheroll – esimest vahetust sõidab Emil Hegle Svendsen, teist Ole Einar Bjørndalen, kolmandat Alexander Os ning viimast Bø.

«Peame kõigile näitama, milline riik on laskesuusatamises parim. Peame esikoha endale tagasi võtma,» kuulutas ta.

Homses teatesõidus on stardis ka Eesti nelik – kui uskuda stardiprotokolli, sõidab Eestil esimeses vahetuses Kauri Kõiv, teises Indrek Tobreluts, kolmandas Roland Lessing ning ankrumees on Priit Narusk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles