Poolfinaalis suusakepi murdnud Einaste jäi finaalist välja

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kein Einaste veerandfinaalis grupi ees kihutamas.
Kein Einaste veerandfinaalis grupi ees kihutamas. Foto: Priit Simson

Otepääl toimunud murdmaasuusatamise MK-etapil oli teisel võistluspäeval kavas klassikatehnikas sõidetud sprint, kus sai parima eestlasena Kein Einaste 11. koha.

Einaste alustas kohasõite hästi, kui oma veerandfinaalist pääses ta võitjana edasi. Poolfinaalis oli Einastel aga ebaõnne ning suusakepi murdmise tõttu jäi ta oma sõidus viimaseks ning leppis kokkuvõttes 11. kohaga.

Meeste konkurentsis teenis Otepääl võidu norralane Eirik Brandsdal, kes edestas kaasmaalast Ola Vigen Hattestadi ning venelast Nikita Krjukov.

Einaste kõrval jõudsid veerandfinaalidesse veel viis meest, kellest Peeter Kümmel sai 14., Karel Tammjärv 22., Anti Saarepuu 24., Siim Sellis 27. ja Vahur Teppan 29. koha.

Naiste konkurentsis oli kindlalt parim sloveenlanna Petra Majdic, kes edestas finaalis rootslannat Hanna Brodini ning norralannat Maiken Caspersen Fallat. 

Ainsa eestlannana jõudis veerandfinaali Piret Pormeister, kes jäi oma veerandfinaalis viimaseks ning teenis kokkuvõttes 29. koha ning kaks MK-punkti.

Meeste lõplik paremusjärjestus:

1. Eirik Brandsdal (Norra)

2. Ola Vigen Hattestad (Norra)

3. Nikita Krjukov (Venemaa)

4. Emil Jönsson (Rootsi)

5. Daniel Rickardsson (Rootsi)

6. Jesper Modin (Rootsi)

7. Petter Northug (Norra)

8. Teodor Peterson (Rootsi)

9. Mihhail Novitšihhin (Venemaa)

10. Jens Eriksson (Rootsi)

11. Kein Einaste

...

14. Peeter Kümmel

22. Karel Tammjärv

24. Anti Saarepuu

27. Siim Sellis

29. Vahur Teppan

38. Timo Simonlatser

44. Aivar Rehemaa

49. Raido Ränkel

51. Algo Kärp

53. Janek Vallimäe

54. Andrus Veerpalu

64. Andreas Kollo

67. Erkki Jallai

Naiste lõplik paremusjärjestus:

1. Petra Majdic (Sloveenia)

2. Hanna Brodin (Rootsi)

3. Maiken Caspersen Falla (Norra)

4. Justyna Kowalczyk (Poola)

5. Lina Andersson (Rootsi)

6. Katja Visnar (Sloveenia)

7. Pirjo Muranen (Soome)

8. Daria Gaiazova (Kanada)

9. Hanna Falk (Rootsi)

10. Marit Björgen (Norra)

...

29. Piret Pormeister

42. Triin Ojaste

44. Laura Rohtla

48. Kaija Udras

Võistluse käik:

-

Naiste esimesest veerandfinaalist pääsesid edasi poolfinaali rootslanna Hanna Falk ja Kanada esindaja Darja Gaiazova.

-

Naiste teisest veerandfinaalist pääsesid otse edasi sloveenlanna Petra Majdic ja soomlanna Pirjo Muranen

-

Naiste kolmandast veerandfinaalist said edasi poolfinaali rootslannad Hanna Brodin ja Britta Johansson Norgren. Piret Pormeister pidi selles sõidus leppima kindlalt viimase ehk kuuenda kohaga.

-

Naiste neljandast veerandfinaalis pääsesid otse edasi norralanna Marit Björgen ja poolatar Justyna Kowalczyk.

-

Naiste viiendast veerandfinaalist pääsesid edasi norralanna Maiken Caspersen Falla ning sloveenlanna Katja Visnar.

-

Meeste esimese veerandfinaali võidab Kein Einaste. Teisena saab otse edasi norralane Ola Vigen Hattestad. Peeter Kümmel saab kolmanda ning anti Saarepuu viienda koha.

-

Vahepal toome ära ka naiste poolfinaalide koosseisud. Esimeses poolfinaalis on Hanna Falk, Petra Majdic, Britta Johansson, Pirjo Muranen, DariaGaiazova ja Linda Andersson. Teises poolfinaalis on Marit Björgen, Maiken Caspersen Falla, Hanna Brodin, Katja Visnar, Justyna Kowalczyk ja Aino Kaisa Saarinen.

-

Meeste teisest veerandfinaalist pääsevad edasi poolfinaali rootslased Jesper Modin ja Jens Eriksson. Karel Tammjärv sai viienda ja Siim Sellis kuuenda koha. Teine poolfinaal oli tublisti kiirem kui esimene. Seega on selge, et Peeter Kümmelil pole enam lootust ajaga edasi pääseda.

-

Meeste kolmandast veerandfinaalist pääsesid otse edasi rootslased Teodor Peterson ja Emil Jönsson.

-

Meeste neljandast veerandfinaalist pääsesid edasi kohaga jaapanlane Yuichi Onda ja venelane Nikita Krjukov. Vahur Teppan jäi selles sõidus küllaltki kindlalt viimaseks.

-

Viiendast veerandfinaalist pääsesid kohaga edasi norralased Eirik Brandsdal ja Petter Northug

-

Ajaga pääsesid edasi poolfinaalidesse teise sõidu kolmas Daniel Rickardssonja neljas Mihhail Novitšihhin

-

Meeste poolfinaalide koosseisud. Esimene poolfinaal: Jesper Modin, Kein Einaste, Ola Viggen Hattestad, Emil Jönsson, Jens Eriksson ja Daniel Rickardsson. Teine poolfinaal: Eirik Brandsdal, Yuichi Onda, Teodor Peterson, Nikita Krjukov, Petter Northug ja Mihhail Novitšihhin.

-

Naiste esimesest poolfinaalist pääsesid kohaga edasi Petra Majdic ja Lina Andersson.

-

Naiste teisest poolfinaalis pääsesid kohaga edasi Hanna Brodin ja Katja Visnar. Ajaga pääsesid finaali Maiken Caspersen Falla ja Justyna Kowalczyk.

-

Naiste finaalis sõidavad Petra Majdic, Hanna Brodin, Katja Visnar, Lina Anderson, Maiken Caspersen Falla ja Justyna Kowalczyk.

-

Meeste esimesest poolfinaalist pääsesid edasi Ola Vigen Hattestad ja Jesper Modin. Kein Einaste alustas sõitu hästi, kuid kepi murdmine sai talle saatuslikuks ning tuli leppida kuuenda kohaga.

-

Meeste teisest poolfinaalist pääsesid edasi Nikita Krjukov ja Eirik Brandsdal. Ajaga pääsesid finaali esimese sõidu kolmas Emil Jönsson ning esimese poolfinaali neljas Daniel Rickardsson.

-

Naiste finaalis tegi võimsa sõidu Petra Majdic, kes teenis kindla esikoha. Poodiumile jõudsid veel Hanna Brodin ja Maiken Caspersen Falla.

-

Meeste finaalis oli parim norralane Eirik Brandsdal, kes edestas kaasmaalast Ola Vigen Hattestadi ning venelast Nikita Krjukovit.

-

Sellega on Otepää MK-etapp saanud lõpu.

Enne veerandfinaale:

Ühes veerandfinaalis lähevad kokku Keine Einaste, Peeter Kümmel ja Anti Saarepuu. Nende vastasteks on norralased Ola Viggen Hattestad, Eldar Rönning ning šveitslane Valerio Leccardi.

Siim Sellis ja Karel Tammjärv on samuti ühes veerandfinaalis ning neil tuleb vastamisi minna venelase Mihhail Novitšihhini ning rootslaste Jesper Modini, Daniel Rickardssoni ja Jens Erikssoniga.

Kuuenda eestlasena edasi veerandfinaali pääsenud Vahur Teppan läheb veerandfinaalis vastamisi venelase Nikita Krjukovi, šveitslase Christoph Eigenmanni, jaapanlase Yuchi Onda, sakslase Josef Wenzli ning Kasahstani esindaja Nikolai Chebotkoga.

Naiste sprindis pääses ainsa eestlannana edasi veerandfinaali Piret Pormeister.

Pormeister läheb kolmandasse veerandfinaali, kus tuleb vastamisi minna soomlanna Aino Kaisa Saarineni, rootslanna Britta Johansson Nordgreni, rootslanna Lina Anderssoni, veel ühe rootslanna Hanna Brodini ja norralanna Ingvild Flugstad Östbergiga.

Veerandfinaalidega tehakse algust 11.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles