Viis Eesti paari jätkab tudengite rannavolle MMil võitlust esikoha nimel

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar.
Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar. Foto: Erakogu

Pärnus toimuval tudengite rannavolle MMil pääsesid viis Eesti paari alagrupist edasi ja asuvad täna pärastlõunal jahtima pääsu kaheksandikfinaali.

Napilt jäid alagrupi esimesest kohast ilma rannavolle paar Kusti Nõlvak/Mart Tiisaar, kes kaotasid alagrupi esikoha määranud matšis austraallastele Maximilian Guehrer/Zachery Schubert 19:21, 21:13, 9:15. Juhul, kui maakera kuklapoolelt pärit paari oleks võidetud, oleks meie mehed pääsenud otse kaheksandikfinaali ja saanud endale vaba õhtupooliku.

Teise ja kolmanda koha omanikud peavad nüüd täna pärastlõunal esimese play-off’i ringi mängu, selgitamaks, kes pääsevad kaheksandikfinaalidesse. Alagrupis neljandaks jäänud paarid alustavad 25.-32. koha mängudega

Naistest asuvad edasipääsu jahtima Anett Hollas ja Juudit Kure Pohhomov ning Heleene Hollas ja Liisa Soomets. Neist esimesed alistasid alagrupist kolmanda edasipääseja selgitanud matšis Küprose duo Erika Zembyla/Katerina Zakchaiou kindlalt 21:14, 21:12. «Võit tuli, aga hea mäng see ei olnud. Kui tahame kuhugi jõuda, siis peame kindlasti paremini mängima,» sõnas Anett. Järgmisena lähevad nad kell 15:30 Credit24 peaareenil vastamisi valgevenelannade Viktoria Siakretova/Viktoria Šalajeuskavaga, kes võistsid tänavu U20 vanuseklassi EMil pronksmedalid ja olid U21 MMil üheksandad. Alagrupis olid nad Julija Mõnnakmäest ja Kristi Nõlvakust paremad 21:14, 21:15.

Heleene Hollas ja Liisa Soomets alustasid seni täiseduga olnud šveitslannade Laura Caluori/Elena Steinemanni vastu väga hästi, tulles avageimis välja 18:20 kaotusseisust ning võitsid 25:23. Paraku jäid vastased ka alagrupi järel puhaste paberitega, meie paar kaotas kaks järgmist geimi 18:21, 13:15. «Kaitsemäng jäi kripeldama, servist lahendasime ära, aga kontrapalle ei saanud enam üles,» sõnas Soomets. Pääsu eest 16 parema sekka seisab nende teel Saksamaa paar Yanina Weiland ja Sandra Ittlinger. MK-sarjas on nad tänavu saanud 33. ja 41. koha.

Meeste seas saavutas rannavolle paar Dmitri Korotkov ja Siim Ennemuist rahvusvahelisel tasemel oma esimese võidu, alistades ellujäämismatšis Kanada duo Devon Dunn/Dallas Keith 21:18, 21:10.

Markus Uuskari ja Stefan Kaibald lõpetasid oma alagrupi teisena, võites viimases matšis tasavägises mängus USA duo Christopher Orenic/Lucas Yoderi 15:21, 21:16, 15:13.

Selle, kes meie meespaaridele 24 parema seas vastu tuleb, selgitab peagi algav loosimine.

Ainsa meie duona on MMil kuldmedali püüdmine lõppenud Julija Mõnnakmäe ja Kristi Nõlvaku jaoks. Alagrupi viimases mängus jäid nad Hiina paarile Wei Xu/Binhong Qule alla 17:21, 18:21. «Meie mängu ilmestas ebastabiilsus. Väga palju oli tõuse ja langusi,» sõnas Nõlvak. Oma rolli mängis ka tugev alagrupp. Valgevenelannadest oli juba eelnevalt juttu, Prantsusmaa duo kuulus jällegi Kontinentaalkarikasarjas viienda koha saanud võistkonda. «Hiinlannad mängisid Valgevenega samuti 1:2 ja kaotasid viimase geimi alles 13:15. Kui oleksime rohkem rannas trenni teinud, eks siis oleks saanud rääkida ka suurematest lootustest,» ütles Mõnnakmäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles