Uskumatu video: Froome pidi pealtvaataja tekitatud kukkumise tõttu finiši poole jooksma (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Froome finiši poole jooksmas
Chris Froome finiši poole jooksmas Foto: JEAN-PAUL PELISSIER/REUTERS

Tour de France'i 12. etapi lõputõusul tekitasid pealtvaatajad kukkumise, mille tõttu pidi Touri üldliider Chris Froome (Sky) mõnda aega finiši poole jooksma.

Õnnetus juhtus etapi viimasel kilomeetril, kui Richie Porte (BMC) sõitis otsa teleoperaatorit sõidutanud mootorrattale. Ka Froome ja Bauke Mollema (Trek) kukkusid õnnetuse tagajärjel, ent Mollema sai kohe sõitu jätkata.

Froome kaotas juhtumi tõttu minuti ja 40 sekundit ning langes esialgses üldarvestuses kuuendale kohale. Touri liidriks oleks kerkinud Adam Yates (Orica), ent kohtunikud otsustasid viimase kilomeetri ajad maha võtta ja anda Froome'ile ja Porte'le Mollemaga sama aja. Seega jätkab Froome kollases särgis ja Yates kaotab talle 47 sekundiga.

Etapi võitis Lotto Soudali rattur Thomas de Gendt, teine oli Serge Pauwels (Dimension) ning kolmas Daniel Navarro (Cofidis). Tanel Kangert (Astana) oli 39. ning kaotas võitjale 9.35.

Endine sprindiäss ja mõned aastad tagasi Astana spordidirektorina töötanud Jaan Kirsipuu ütles Postimehele, et Froome oleks pidanud pärast kukkumist seisma jääma. «Tegelikult poleks ta tohtinud jooksma hakata. Vaevalt, et teda selle eest karistatakse, aga uut ratast tuleb kohapeal oodata,» rääkis Kirsipuu ja lisas, et kindlasti on tegi intsidendiga, mida jäädakse meenutama pikaks ajaks.

«Jah, see on erakordne juhtum. Samas pole lihtne pealtvaatajaid ohjes hoida. Etappidest on tänane Mont Ventoux ja Alpe d'Huez on nii legendaarsed, et sinna tulevad tohtud massid kokku. Siis tuleks taolised etapid üldse ära jätta, aga see on teistpidi raske,» lausus ta.

Porte'i ja Froome'i kukkumine:

The crash that set Chris Froome running. Was always likely to happen. #tdf pic.twitter.com/cVJDdcu9X8

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles