Froome'i kukkumises osalenud Porte: mulle ei mahu selline asi pähe

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richie Porte
Richie Porte Foto: Colin Flockton/GodingImages/PA Images

Täna Tour de France’i 12. etapil mootorrattale otsa sõitnud Richie Porte (BMC) teatas, et süüdi pole mitte teleoperaatorit vedanud mootorrattur vaid õnnetuse tekitanud pealtvaataja.

«Sõitsin täitsa otse mootorrattale otsa.  See oli täielik segadus. Kutid sõitsid mulle tagant sisse ning mul polnud õrna aimugi, mida nad taga teevad. Korraldajad peavad midagi ette võtma, sest see ei ole aus,» rääkis Porte BBC-le.

«Mulle ei mahu pähe, et selline asi juhtuda sai. Kui sa ei suuda publikut kontrollida, siis mida sa üldse suudad? Õnnetuses ei olnud süüdi mootorratas, vaid publik, kes on sõitjate nägudes kogu aeg kinni,» jätkas vihane Porte.

Samal ajal on liidrisärgi kaotanud Chris Froome teatanud, et ootab kohtunike otsust. Kuigi viimase 3 km kukkumise reegel mägietappidel ei kehti, andis Froome Twitteris mõista, et tegemist ei ole normaalse juhtumiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles