Sigatsev publik ja maailma parima ratturi väle jooksusamm

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Froome Tour de France'i 12. etapi finiši poole jooksmas.
Chris Froome Tour de France'i 12. etapi finiši poole jooksmas. Foto: AP/Scanpix

Kaadrid, kus rattaspordi suurim staar Chris Froome jookseb Tour de France’il nõutu näoga finiši poole, ei lähe meelest. Ratturitele liiga lähedal seisvad pealtvaatajad on juba habemega probleem, aga Froome’iga juhtunu näitas väga selgelt, et populaarsete sõitude korraldajad pole võimelised fänne talitsema.

Sky meeskonna liider Froome korraldas legendaarsel Mont Ventoux’ etapil järjekordset jõudemonstratsiooni, kui umbes kilomeeter enne finišit põrkas tema ees sõitnud austraallane Richie Porte (BMC) kokku järsult pidurdanud telemootorrattaga. Koos temaga käis käpuli ka Froome ja nii õnnetult, et rattaga polnud võimalik edasi sõita. Paanikasse sattunud Froome otsustas seepeale mäkke jooksma hakata.

Sobiva asendusratta sai britt alles paarsada meetrit enne lõppu. Ajakaotust tuli üle poolteise minuti, ent kohtunike otsuse tõttu jäi talle kollane särk alles. Survet tuli õigusemõistjatele kindlasti igalt poolt: Sky sai lõpuks oma tahtmise, aga teisest küljest ei kehti mägietappidel reegel, kus viimasel kolmel kilomeetril kukkunutele märgitakse võitjaga sama aeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles