Rally Estonia kvalifikatsioonis oli kiireim Lukjanuk, Plangi sai neljanda aja

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rally Estonia hooldusala. Aleksei Lukjanuki Ford Fiesta R5.
Rally Estonia hooldusala. Aleksei Lukjanuki Ford Fiesta R5. Foto: Timo Anis

Täna Tartu kesklinnas algava Rally Estonia 2,95 km pikkusel kvalifikatsioonikatsel oli kiireim mulluse ralli võitja Aleksei Lukjanuk (Venemaa, Ford Fiesta R5), kes edestas Ralfs Sirmacist (Läti, Škoda Fabia R5) 0,2 ja Kajetan Kajetanowiczi (Poola, Ford Fiesta R5) 0,5 sekundiga.

Esimesed võistlejad sai katse läbida kuivades oludes, ent siis hakkas üsna tugevalt vihma sadama ja olud muutusid kiirelt libedaks ja mudaseks.

Kiireim eestlane oli neljandana lõpetanud Siim Plangi (Mitsubishi Lancer EVO X), kes kaotas Lukjanukile 1,7 sekundiga. Egon Kaur (Mitsubishi Lancer EVO IX) oli 2,4 sekundilise kaotusega kuues ja Raul Jeets (Škoda Fabia R5) 3,3 sekundilise kaotusega kaheksas. Kvalifikatsioonikatse esimesed 15 saavad homseteks etappideks valida endale stardikoha vastavalt paremusjärjestusele.

Euroopa rallimeistrivõistluste sarja (ERC) kuuluval Rally Estonial läbitakse kuni pühapäevani kokku 16 kiiruskatset, neist enamik Otepää ümbruses. Erandina toimmub tänane linnakatse Tartu kesklinnas ja laupäevane linnakatse Elvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles