Eestisse tuleb augusti alguses orienteeruma üle 3500 spordituristi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orienteerumine. Foto on illustratiivne.
Orienteerumine. Foto on illustratiivne. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Augusti alguses toimuvatele veteranide MMile orienteerumises ja Tallinna Orienteerumisnädalale tuleb üle 4000 spordisõbra, selgus lõppenud registreerimisperioodi järgselt. Neist suurimale, veteranide MMile, on registreerinud 3525 osalejat, kellest 90% on välismaalased.

Veteranide MM orienteerumises on purustanud mitu osavõtjaterekordit. Tegemist on Eesti ajaloo suurima välisosalejate arvuga võistlusega, aga ka koos orienteerumisnädalal osalevate sportlastega, tõenäoliselt suurima orienteerumisvõistlusega, mis Eestis on kunagi korraldatud. Varasem rekord pärineb 1989. aastast, kui Ilvesteate võistlusel osales 3965 inimest. 

Ühelgi varasemalt korraldatud veteranide MMil ei osalenud nii paljude riikide esindajad. Võistlustel osalevad 42. riigi sportlased alates Costa Ricast, Brasiiliast ja Hong Kongist lõpetades lähinaabritega. Kõige rohkem võistlejaid tuleb Soomest, mis moodustab 884 osalejaga veerandi osavõtjate koguarvust.  

Võistlustest võtab osa palju väärikas eas spordisõpru. Vanim osaleja veteranide MMil on 95-aastane proua Astrid Andersson Rootsist. 80-aastaseid ja vanemaid tervisesportlasi tuleb Eestisse 154. Osavõtjaterohkeim võistlusklass on mehed vanuses 65. aastat, kus asub stardijoonele 381 härrasmeest. 

Võistluste korraldajad lubavad pealtvaatajatele põnevat elamust, vaatamata sellele, et tegemist on juba seeniorieas sportlastega. «Vahetu kaasaelamine annab võistlejatele väga palju. Kõigil võistluspäevadel on meil keskustes LED-ekraanid, kommentaatorid välisriikidest ning kodumaalt. Pealtvaatajad saavad tulla seda erakordset sündmust vaatama ja ka ise minna kaardiga loodusesse. Kadriorg, Vanalinn, Kõrvemaa - täidame keskused inimestega,» ütles veteranide MMi peakorraldaja Timmo Tammemäe.

Veteranide MM toimub paralleelselt Tallinna Orienteerumisnädalaga, kus on kõigil huvilistel võimalik osaleda. 

Võistlust aitab korraldada üle 400 vabatahtliku 15 riigist. EASi hinnangul toovad spordivõistlused Eestisse üle 3,3 miljoni euro turismitulu 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles