Venemaa ralliäss müüs kulude katteks oma auto

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Lukjanuk
Aleksei Lukjanuk Foto: Timo Anis

Selleks et osaleda Rally Estonial, polnud Aleksei Lukjanukil muud võimalust kui müüa oma truu raudratsu, Eesti rallisõpradelegi tuttav N-rühma Mitsubishi. «Meil polnud hooaja jätkamiseks raha. Loodame, et leiame endale veel sponsori ning saame ERC-sarja lõpuni sõita. Seepärast ei tahtnud me punkte kaotada ning tippkonkurentsis püsimiseks vajaliku R5 auto rentimiseks tuli vana masin maha müüa,» selgitas ta. 

Lukjanuk ei varja, et mõtleb ERC-sarja üldvõidust, kuid tunnistas samas, et eesmärgiks ta seda endale võtta ei saa. «Eesmärke saab püstitada siis, kui sul on terveks hooajaks kindel eelarve,» nentis ta. «Kui õnnestub võita, on hästi, kuid eesmärgi suunas liikumiseks puuduvad võimalused. Meil on mõned sponsorid, kuid peame pidevalt otsima lisa. N-rühma auto müüsime rahuliku südamega – kui me uut toetajat ei leia, poleks ka selle autoga sõitmiseks nagunii võimalust.»  

Lukjanuk kaitseb koos kaardilugeja Aleksei Arnautoviga Rally Estonia mullust võitu. Kindlasti soovib temaga klaarida arveid mullu teiseks jäänud poolakas Kajetan Kajetanowicz, ohtliku konkurendina mainis ta ka Läti tõusvat tähte Ralfs Sirmacist. Need mehed moodustavad esikolmiku ka ERC-sarja kokkuvõttes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles