Liina Tšernov jooksis Belgias hooaja teise tulemuse

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Tšernov.
Liina Tšernov. Foto: Mallor Malmre

Liina Tšernov jooksis kolmapäeva hilisõhtul Belgias Lieges rahvusvahelisel kergejõustikuvõistlusel 1500 meetri distanstil, kus sai 6. koha ajaga 4.13,28, mis on tema tänavuse hooaja teine tulemus. Tšernovi hooaja parim on 19. juunil Brüsselis joostud Eesti rekord 4.11,44.

Ettepaneku Lieges joosta tegi Tšernovile mänedžerina tuntud Aivar Karotamm. Alguses taheti läbida 800 meetrit vähemalt 2.10-ga, kuid tegelikult joosti aeglasemalt. «Mulle see sobis. 1000 m vaheaeg tuli kusagil 2.50. Hoidsin end grupist kinni, aga viimasel 400 meetril osutus teistel lõpp kiiremaks,» rääkis Tšernov, vahendab Jooksuportaal.ee.

«Ma ei ole sugugi nii kehv, kui tundusin teistele Euroopa meistrivõistlustel (Tšernov lõpetas seal 1500 m eeljooksu viimasena – toim.). Kui võrrelda eilset (kolmapäevast – toim) jooksu selle jooksuga, siis eile olid jalad väga kerged. Kiirema alguse puhul oleksin lõpuajast veel alla pigistanud,» sõnas Tšernov.

Millegipärast seisis Liina Tšernovi nime taga riigina nii stardinimekirjas kui finišiprotokollis Ukraina. «Ilmselt näpuviga,» oletas Tšernov. Juba sel nädalavahetusel saab teda näha jooksmas Tallinnas Kadrioru staadionil Eesti meistrivõistlustel. Millise taktika ta valib, see pannakse paika koos treeneriga. «Aeglaselt ka joosta ei tahaks, muidu jääb veel harjumuseks,» ütles Tšernov, viidates tema jaoks Eestis konkurentsi puudumisele. Ainsana suudab Tšernovi tempos vähemalt mingi osa distantsist püsida Kelly Nevolihhin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles