Norralaste kindel veendumus: Veerpalu ei võida MM-kulda!

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepääl võitnud Eldar Rønning tahab MM-kulda.
Otepääl võitnud Eldar Rønning tahab MM-kulda. Foto: Priit Simson

Mida tunneksid norralased, kui koduvõistlusel Oslo MMil napsaks 15 km klassikasõidus nende ees kuldmedali 39-aastane Andrus Veerpalu? Kui magus oleks võita otse lõvikoopas kõikide punasärkaste ees!


«Hea öelda, aga olen kindel, et seda ei juhtu,» muigas laupäeval Otepää MK-etapil võidutsenud Eldar Rønning. «Oslos on 15 km klassikasõidus kümme favoriiti ja nende hulka kuulume nii mina kui ka Veerpalu. Usun, et võitmiseks peaksin saama natuke veel paremaks. Kuidas ma seda suudan? Treenin lihtsalt kõvasti!»

Et Veerpalu jääb kullata, selles oli veendunud ka norralaste treener Steinar Mundal. «Ma ei usu, et Veerpalu MMil võidab. Tal on juba medaleid küllaga, selle kulla võiks ta ju norralastele jätta,» lagistas Mundal naerda. «Veerpalu on väga meeldiv inimene ja ta on end tiitlivõistlusteks alati heasse vormi viinud. Ma ei kahtlegi, et ta liigub õiges suunas. Aga ka meie suusatajad on väga heas vormis – nii Rønning, Petter Northug kui ka Martin Sundby.»

Mundali sõnul on pärast Otepää MK-etappi raske öelda, kes jagavad Oslo MMil medalid. Kolm põhipretendenti – Aleksandr Legkov, Dario Cologna ja Lukaš Bauer – jäid võistlustelt kõrvale. «Nende seisundist pole meil aimu. Küll aga teame, et lisaks Rønningule on väga kiire ka Petter Northug,» sõnas Mundal.

Kui veel vahetult enne Otepää MK-etappi kahtles Northug, kas teeb Oslos ka 15 km klassikasõidus kaasa, siis Mundal paistis olevat üsna veendunud, et mees valib sprinditeate asemel 15 km klassikasõidu. Nimelt peetakse sprinditeade päev pärast 15 km klassikasõitu ja Northugi hinnangul pole võimalik kahel järjestikusel päeval heas vormis olla. Ent kumma võitlusformaadi kasuks liisk langeb, pole veel teada.

 «Arvan, et Petter võistleb 15 km klassikasõidus. Aga me peame veel mõtlema ja kaaluma, mis oleks parim variant. Palju sõltub ka sellest, kui hästi läheb Petteri individuaal­sprint. Sellest lähtuvalt langetame otsuse. Kui läheb hästi, siis valime ilmselt sprinditeate,» sõnas Mundal.

Kas Otepää MK-etapi näol oli tegemist ka norralaste katsevõistlusega, ei tahtnud mees öelda. Küll aga tõdes ta, et jäi oma sportlaste esinemisega väga rahule. «Esikümnes oli kolm norralast. Olen tulemusega väga rahul,» sõnas Mundal.

Veel pole selge, kas Oslo MMil pääseb 15 km klassikasõidus starti ka 39-aastane Odd-Bjørn Hjelmeset, kelle jaoks oli laupäevane start omamoodi katsevõistlus. Laupäeval kogunes võitjale kaotust 1.11,8 ja koht oli 19. Sellega oli ta startinud norralastest neljas.

 «Odd-Bjørn ei tugevdanud oma võimalusi MMile pääseda. Samas pole me teda veel ka päris maha kandnud,» sõnas norralaste treener Morten Aa Djupvik kohalikule meediale. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles