Kalevipoja Kangelasjooks paneb testima võimete piire

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevipoja Kangelasjooksu kaart.
Kalevipoja Kangelasjooksu kaart. Foto: jooksuportaal.ee

Pühapäeval, 17. juulil esimest korda toimuv kuuepäevane Kalevipoja Kangelasjooks tutvustab Eestimaa loodusmaastikke ja kohalikku kultuuri ning kutsub üles jooksjaid oma sisemaailma süüvima ning targalt võimete piire testima.

Projektijuhi Siim Tõnismäe sõnul on tänavune üritus mõeldud kutsetega osalejate jaoks pilootprojektina. Sel aastal teeb kaasa 7 inimest. «Tahame teha dokumentaalfilmi ja järgmisest aastast avatud ürituse. Rada võimaldab osaleda kuni 80 jooksjal. Eks ta selliseks nišiürituseks jääbki. Majutuskohad panevad piirangu peale. Eesmärgiks on eelkõige väljastpoolt jooksjaid siia tuua,» ütles Tõnismäe Jooksuportaalile. Aasta lõpuks tahavad korraldajad avada registreerimise järgmise aasta Kalevipoja Kangelasjooksule. 2018. aastal toimub üritus seoses Eesti Vabariik 100 juubeli raames augustis. «Kolm järgmist aastat korraldame kindlasti üritust,» lubas Tõnismäe, vahendab Jooksuportaal.ee.

Kalevipoja Kangelasejooks kujutab endast mütoloogilist ultrajooksu marsruudil Peraküla-Aegviidu-Soomaa matkarada. Eesti rahvuseepose „Kalevipoeg“ ainetel läbitakse kuue päevaga ligi 400 kilomeetrine seiklusrada, mis on väljakutseks ka kõige kogenenumatele jooksjatele. Lisaks teekonnal aset leidvatele seiklustele juhendavad jooksjaid õhtuti erinevate valdkondade eestvedajad ja õpetajad, kellega üheskoos ööbimispaikades toimuvad õhtuti muusikalised etteasted ja vestlusringid.

Kangelasjooks lõppeb viimasel päeval 78 kilomeetrise jooksuga. Kurgjale C. R. Jakobsoni talumuuseumi jõudes pannakse Kalevipoegadele tööle ajavõtt, läbitakse kangelaslik Kalevipoja Maraton ja selgitatakse Kalevipoja Kangelasjooksu võitja. Maratonile pääsemise eeltingimuseks on kõigi eelnevate päevade distantside lõpetamine. Maratoni võivad kõik soovijad sel aastal kaasa joosta. Jooksu distantsid on kuuel päeval 59 km, 75 km, 57 km, 52 km, 55 km ja 78 km. Iga päev on temaatiliselt erineva häälestuse ning ülesannetega. Rajal olevad sündmused sõltuvad päeva teemast ning ülesanded on seotud looduse märkamise, mõistatuste lahendamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles